in , ,

Značaj bh. dijaspore: U prostorijama Ambasade BiH u Londonu promovirana britansko-bosanska privredna komora

U prostorijama Ambasade BiH u Londonu održan je prijem na kojem je promovirana nedavno osnovana Britansko-Bosanskohercegovačka privredna komora (BBHCC).

U prostorijama Ambasade BiH u Londonu održan je prijem na kojem je promovirana nedavno osnovana Britansko-Bosanskohercegovačka privredna komora (BBHCC).

Ovu neprofitnu organizaciju osnovale su Lilijan Sulejmanović i Amela Karajbić, pripadnice bh. dijaspore u Velikoj Britaniji, koje su u ovaj projekat uložile svoje veliko iskustvo u međunarodnom poslovanju, i za šta su dobile veliku podršku Ambasade UK u BiH kao i Ambasade BiH u Londonu.

Skupu su se obratili ambasador BiH u Londonu, Vanja Filipović; Martin Vickers, specijalni trgovinski izaslanik Vlade Ujedinjenog Kraljevstva za zemlje Zapadnog Balkana (ujedno i član BBHCC Savjetodavnog odbora) i Lilijan Sulejmanović, inicijator i jedan od osnivača Udruženja BBHCC.

“Ambasador Filipović, u svojstvu ambasadora ali i kao počasni predsjednik BBHCC, u svom obraćanju prisutnima naglasio je odlične bilateralne odnose i suradnju između dvije zemlje, ali i velike mogućnosti unaprijeđenja ovih relacija na polju trgovine i investicija.

Takođe se zahvalio na podršci izvršne i zakonodavne vlasti u Velikoj Britaniji ovom projektu velikog potencijala”, navode iz Ambasade BiH u Londonu.

Promociji su prisustvovali baronesa D’Souza, prethodno predsjedavajuća Doma lordova i članica Izvršnog odbora BGIPU-a (Britanske grupe Inter-parlamentarne Unije), i parlamentarna zastupnica; Alicia Kearns, predsjedavajuća Svepartijske parlamentarne grupe za BiH te predstavnici kompanija koje su BBHCC patroni-članov, predstavnici drugih trgovinskih komora koje djeluju u UK, kao i ostali članovi, partneri i prijatelji udruženja.

Veliki haos na izletištu Gostilj kod Doboja: Tokom masovne tučnjave potezan i pištolj, muškarac ranjen

Dodik se obrušio na Izetbegovića i Komšića: “Ova dvojica su dobili uloge da navode da je SPC izvor nestabilnosti na ovom području”