Nova komična izjava Fadila Novalića širi se društvenim mrežama: Premijer izgleda ne zna je li pošao ili došao…

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine u svom, sada već tradicionalnom, live obraćanju na Facebooku prije dva dana negirao je da će se novim izmjenama Zakona o doprinosima i porezu na dohodak oporezivati nasljedstvo, kao i štednja.

Međutim, veliku je pažnju privukla njegova izjava o freelancerima, koji, sudeći prema izjavama opozicije, spadaju u radnike koji će plaćati znatno veće poreze. I, tradicionalno, ponovo je svojim “slobodnim tumačenjem” izazvao podsmijehe javnosti.

Naime, Novalić je u jednom trenutku u svom pojašnjenju šta su freelanceri rekao da su to “slobodni sateliti”, što je zapravo privuklo veliku pažnju korisnika društvenih mreža koji su dijelili taj dio njegove izjave uz sarkastične komentare.

Fadil Novalić, svakako pripremljen da sa papira pročita i obrati se javnosti povodom Prijedloga zakona koji je izazvao buru, krenuo je sa slobodnim tumačenjem i izlaganjem definicije freelancera.

“Bilo je pitanje freelancera. Oni su, prije svega, novi naziv na našem prostoru i općenito na svijetu i tek su se sada počeli prepoznavati u zakonima. Freelanceri su, ako pogledamo u nekim slobodnim tumačenjima, neki slobodni sateliti kojih čas ima-čas nema. To se, u nekom ekonomskom smislu, odnosi na to da čas rade-čas ne rade ili imaju ugovore ili ih nemaju. I mi podržavamo taj vid ekonomije”, kazao je, između ostalog, Novalić.

Pogledajte šta je izjavio.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.