Alen Šeranić nakon sankcija koje je dobio iz SAD poručio: “Svjesno i odgovorno obavljam poslove koji me sljeduju”

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) stavili su na listu sankcija ove države Alena Šeranića, ministra zdravlja Republike Srpske, kao i Marinka Čavaru, predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon saznanja o sankcijama Šeranić ističe kako vrlo dobro zna koje su mu ovlasti i dužnosti, kao i to da će nastaviti da obavlja posao koji ga sljeduje.

Povodom informacije da je stavljen na listu sankcionisanih osoba SAD-a Šeranić se obratio, istaknuvši kako bi medijima njegove dosadašnje aktivnosti trebale biti dobro poznate.

“Kao dio tima u Vladi RS, moj dio posla je da realizujem politike Vlade RS. To je bilo, to je sada, tako će biti sve dok sam ministar. Što se tiče Alena Šeranića i aktivnosti koje je radio u proteklim godinama, mislim da su vam dobro poznate, jer smo nekoliko puta dnevno imali priliku da se susrećemo”, rekao je Šeranić medijima.

Dodao je kako ostaje posvećen svojim dužnostima.

“Uloga Alena Šeranića je ta da radi za građane Republike Srpske. Uloga Alena Šeranića je ta da radi na unapređenju zdravstvene zaštite, na opremanju ustanova, na stvaranju novih bolnica, na uvođenju novih vidova terapije, na poboljšanju socijalne zaštite i izdvajanja za socijalne kategorije. Sve to u ove četiri godine sam radio i tome ostajem posvećen”, naveo je Šeranić.

Izjavio je i to da, kao dugogodišnji službenik, dobro poznaje Zakon o Vijeću ministara, kao i Ustav BiH, Ustav RS i nadležnosti ministarstva kojeg predvodi.

“Kao član tima Vlade RS ostajem pri tome da svejesno i odgovorno obavljam sve poslove koje me sljeduju”, poručio je ministar zdravlja RS nakon saznanja o uvedenim sankcijama – prenosi N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.