Benjamina Karić otkrila kakvu saradnju očekuje sa Sebijom Izetbegović ako pređe u Skupštinu KS

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić za N1 je govorila o uspjehu na proteklim Općim izborima kao i mogućnosti da u Skupštini Kantona Sarajevo radi sa Sebijom Izetbegović, suprugom lidera SDA i trenutnom direktoricom sarajevskog KCUS-a koja je dobila najviše glasova ispred SDA.

Također, Karić je govorila i o drugim aktuelnim temama.

Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH, Karić je kao nositeljica liste SDP za Skupštinu KS osvojila 9.988 glasova.

Karić kaže da je sve to rezultat timskog rada i njene posvećenosti radu za sve građane.

“Smatram da je uspjeh biti transparentan, pošteno raditi svoj posao i na tome sam istrajavala na poziciji mandata gradonačelnice”, pojasnila je Karić za N1.

Hoće li napustiti poziciju gradonačelnice i postati skupštinska zastupnica, Karić je odgovorila da će o tome odlučiti sa rukovodstvom SDP-a,

“Želim biti ondje gdje mogu dati svoj najveći doprinos. To znači da mogu ostati na poziciji gradonačelnika i radit ću onako kako sam radila do sada.

Ukoliko budem skupštinski zastupnik dat ću svoj maksimum”, istakla je Karić.

U Skupštini KS je, prema preliminarnim rezultatima izabrana i Sebija Izetbegović, supruga lidera SDA i trenutna direktorica KCUS-a koja je osvojila 12.662 glasova. O eventualnoj saradnji sa Izetbegović, Karić je kazala.

“Ne sumnjam da bi i sa profesoricom Izetbegović saradnja u korist građana bila dobra i kvalitetna i ja bih radila na tome”, pojasnila je Karić.

Krivična prijava protiv onih koji su sijali smrt u Sarajevu

S obzirom na to da je Karić Tužilaštvu BiH podnijela krivičnu prijavu protiv NN osoba koja su sijala smrt po glavnom gradu Bosne i Hercegovine i njihovih pomagača, a što je zapravo pokazano u dokumentarcu “Sarajevo safari”, Karić kaže da rezultata te prijave još nema.

“Do danas nemamo nikakav odgovor iz Tužilaštva”, kazala je Karić.

Film

Nakon što je Karić pozvala gradonačelnika Salzburga Haralda Preunera da zabrani prikazivanje filma “Republika Srpska: Borba za slobodu” reditelja Borisa Malagurskog za N1 je pojasnila da će te pozive uputiti i drugim kolegama.

“Ja spremam pisma i drugim kolegama gradonačelnicima gdje ih molim da u skladu sa svojim ovlasti da učine ono što je ispravno da otkažu film”, navela je Karić.

Karić je kada je riječ o Zoranu Milanoviću, predsjedniku Hrvatske i deklaraciji Gradskog vijeća, kazala da će ispoštovati sve odluke onih koji su i nju izabrali.

Pogledajte njeno gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.