Benjamina Karić saopštila lijepe vijesti: “Ponosna sam!”

Događaji Posljednje Vijesti

Benjamina Karić se oglasila i saopštila lijepe vijesti.

Gradsko Vijeće Grada Sarajeva podržalo je inicijativu gradonačelnice Benjamine Karić da dodijele sredstva u iznosu od 50 hiljada maraka Košarkaškom savezu BiH, kao nagradu za historijski uspjeh ženske košarkaške reprezentacije BiH.

“Vrhunski rezultat naših Zmajica je potvrda da je Sarajevo grad sporta, da imamo nemjerljivo bogatstvo u našim sportistima, koji su među najboljim bh. ambasadorima i promotorima. Zato zaslužuju našu bezrezervnu podršku. Ona mora biti kontinuirana, kako bi poboljšali uslove rada i sportsku infrastrukturu”, napisala je gradonačelnica.

Većinom glasova gradskih vijećnika, na Gradskom vijeću, usvojen je i Regulacioni plan “Zabrđe” sa Odlukom o provođenju istog.

“Podržavam da se odluke o imovini grada Sarajeva donose u institucijama, javno i transparentno, u skladu sa zakonima, nadležnostima i po proceduri, te da se štiti interes grada i građana Sarajeva.

Kao gradonačelnica ne želim prejudicirati ishod u slučaju preseljenja iz zgrade DPO, o čemu se vodila rasprava, jer ova problematika uključuje najmanje tri nivoa vlasti tako da su moguća različita rješenja kao rezultat”, napisala je Benjamina Karić.

Leave your vote