in ,

BIHAMK UPOZORAVA Povećana opasnost od odrona, moguća poledica na pojedinim dionicama

Iz BIHAMK-a vozače napominju da na put ne kreću bez zimske opreme

Foto, Ilustracija
Foto, Ilustracija

Kako navode iz BIHAMK-a, zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.Iz BIHAMK-a vozače napominju da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Turković oštro šefu diplomatije Srbije: Šta je sa slučajevima “Osmanović” i “Mujanović”, te sa gradnjom hidrocentrale na Drini

Nevjerovatna situacija u BiH: Mladić pronašao torbu sa zlatom, nazvao policiju, oni mu rekli “svaka čast, momak”, a vlasnik torbe mu se zahvaljivao do neba