Bingo ne planira stati, kupuju “sve što im padne pod ruku”: Sada namjeravaju u potpunosti preuzeti sarajevsku firmu

Kompanija Bingo Tuzla namjerava u potpunosti preuzeti firmu INIT Sarajevo.

INIT je, zapravo, obavijestio dioničare društva o zaprimljenoj ponudi za preuzimanje društva od strane pravnog lica Bingo d.o.o. Tuzla.

Bingo je već sada većinski vlasnik INIT-a sa oko 83 posto udjela, a ponuda se odnosi na preostale dionice.

Kompnija Bingo iz Tuzle u februaru prošle godine stekla je 83 posto dionica u firmi Institut za informacione tehnologije d.d. Sarajevo (INIT), za koje je tada platila 6,5 miliona KM.

Raniji vlasnik bila je Fortenova grupa d.d.

Djelatnost kompanije INIT je obrada podataka, usluge hostinga i djelatnosti povezane sa njima.

Podsjetimo, jučer je uz prisustvo velikog broja kupaca, kompanija Bingo otvorila je svoju 223. poslovnicu.

Radi se hipermarketu u općini Čelić, koji zauzima površinu od 3.700 metara kvadratnih, u čijem je sastavu hipermarket, restoran sa igraonicom, te prateći sadržaj. Vrpcu je sa predstavnicima Binga presjekao općinski načelnik Admir Hrustanović.

Bingo u Čeliću posluje od 2010. godine, kada su u samom centru otvorili supermarket na dvije etaže, sa osnovnim asortimanom prehrane i neprehrane.

U sklopu novog hipermarketa Bingo sada ima proširenu ponudu na svim odjelima, a novitet su mesnica, pekara i delikates.

Odlična je ponuda i na odjelu neprehrane. Čelićanima i stanovnicima okolnih mjesta sada će biti dostupan proširen asortiman tekstila, tehnike, kućnih potrepština, vrtnog programa i alata, a tu je i sve za predstojeću ljetnu sezonu.

Osim ovog projekta, Bingo do kraja godine planira izgraditi otkupnu stanicu i zgradu za poljoprivrednu zadrugu:

„U sklopu parcele gdje se nalazi ovaj hipermarket, do kraja godine planiramo izgraditi otkupnu stanicu sa hladnjačom za otkup voća i povrća koje lokalno stanovništvo proizvodi.

Time ćemo osigurati kontrolisan lanac snabdijevanja od njive do trpeze, jer će se kulture nakon otkupa propisno skladištiti, nakon čega ćemo u naše trgovine dostavnim vozilima distribuirati svježe ubrane proizvode.

Osim otkupne stanice, izgradit ćemo i upravnu zgradu za lokalnu poljoprivrednu zadrugu“, istakla je Amina Čeliković iz marketing službe kompanije Bingo.

„Nakon ovih ružnih dešavanja u opštini Čelić ovo je jedna pozitivna stvar i daje svjetlost, kako meni načelniku, tako i svim stanovnicima Čelića.

Ovom prilikom želim zahvaliti kompaniji Bingo i svim zaposlenicima, a posebno vlasniku, na ovoj investiciji koja će mnogo značiti iz više razloga. Stanovnici su ranije morali ići u okolne gradove u kupovine, sada im je znatno olakšano.

Potom, otvorena su nova radna mjesta, a dogovoreno je da u nerednom periodu kompanija Bingo započne sa gradnjom hladnjače za otkup voća i povrća, te benzinske pumpe. S obzirom da je izgrađen objekat ove površine to nam govori da se radi o obostranim interesima.

Ovo je danas veliki dan za općinu Čelić. Vjerujte da sam radostan i da me emocije drže, jer dobiti ovo je veliko za veći grad, a kamoli za Čelić.“, izjavio je Admir Hrustanović, načelnik općine Čelić.

Otvorenjem ovog objekta kompanija Bingo je osigurala radna mjesta za šezdeset stanovnika sa područja općine Čelić.

Kupci sada mogu uživati u prostranoj i moderno opremljenoj trgovini, a u ugodnom ambijentu restorana sa 70 mjesta napraviti predah, dok se najmlađi igraju u igraonici.

Otvorenje je ispraćeno velikim brojem degustacija i promocija, uz prigodan program za najmlađe, a kupce su nagradili poklonima i besplatnim kupovinama.

Pripremili su i akcijsku ponudu za prvih sedam dana od otvorenja.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.