Otkriveno: Pogledajte spisak 10 najprodavanijih proizvoda u Bingu u 2022. godini

S otkucavanjem posljednjih dana 2022. godine nastupa period sumiranja postignuća i uspjeha koje smo u njoj zabilježili. To može biti bilo šta, no, jednom od njih, vjerovali ili ne, doprinijeli su mnogi Bosanci i Hercegovci, a riječ je proizvodima koje smo ove godine najviše kupovali.

Kupovina namirnica ponekad zna biti prilično zamoran i iritantan posao, a naročito kada se na sve nadoda činjenica da zna potrajati i satima. Ipak, voljeli je ili ne, nabavku je nemoguće izbjeći.

Ono što je sigurno je činjenica da je 2022. godina za sobom donijela nove, ozbiljnije probleme od samo pravljenja spiska stvari za kupiti.

Ponovo stečenu slobodu koja je stigla nakon ograničenja zbog pandemije i luđačke potrebe da se opskrbimo što većim zalihama hrane kod kuće, zamijenila su nova poskupljenja, koja su promijenila i naše prioritete kada je riječ o nabavci.

Portal Klix.ba dobio je uvid domaćeg trgovačkog giganta Binga u popis najprodavanijih proizvoda u ovoj godini, a u nastavku saznajte koje su namirnice neizostavne u jednom prosječnom bh. domaćinstvu.

Banane

Prve na popisu našle su se banane. Voće koje je tradicionalno najprodavanije u prodavnicama je 2015. i američki trgovački div Walmart naveo kao najprodavaniji proizvod godine.

Situacija je ista i kod nas što nimalo ne čudi, budući da kriju brojne zdravstvene prednosti, a u Bingu, kao i ostalim trgovinama ih možete pronaći tokom cijele godine.

Mlijeko

Nakon najprodavnijeg “svjetskog” proizvoda, pravi uvid u ono što se kod nas najviše kupuje odaje drugo mjesto koje je zauzeo jedan od proizvoda s najvećim porastom cijene u protekloj godini. Riječ je o mlijeku.

Cijena jednog litra mlijeka u marketima u BiH prešla je dvije konvertibilne marke, a varira u zavisnosti od njegove marke do postotka masnoće. Prema spomenutom popisu, osim što je jedan od najosnovnijih proizvoda, Bosanci i Hercegovci su birali mlijeko marke Bingo koje je ujedno i među najpovoljnijim.

Mineralna voda i ulje

Treće mjesto zauzela je mineneralna voda, dok je na četvrtom mjestu ulje – proizvod koji je također znatno poskupio u proteklom periodu, ali i koji je tokom pandemije bio jedan od najtraženijih.

Najviše se kupovao Tešanjski kiseljak, dok je najtraženija marka ulja Bimal.

Smoki, pašteta, pivo…

Na peto mjesto dospio je smoki, i to Corn flips, dok se na šestom nalazi pašteta. Bosanci i Hercegovci najviše su kupovali Argetu. Na popisu se zatim ponovo pojavljuje mlijeko, ovoga puta Meggle čija je cijena nešto viša od Bingovog.

Među najprodavanijim namirinicama na Bingovom popisu je na osmom mjestu pivo i to Tuzlanski pilsner, a poslije njega slijedi šećer, također Bingo marke. Na posljednjem, desetom mjestu je pakovanje Coca-Cole od 2 litra.

Kako Top 10 proizvoda u Bingu izgleda u konačnici:

Popis najpopularnijih namirnica u Bingu 2022. godine, Foto: Klix.ba

Po svemu sudeći, Bosanci i Hercegovci su, možda i više nego ikada birali domaće proizvode, a iznad svega one koji su najpovoljniji ili na nekoj akciji, što odgovara današnjim oklonostima i sve većim cijenama koje nam se plasiraju.

Istovremeno, upravo trgovački lanac Bingo je najpopularnija opcija kada je riječ o mjestu nabavke.

Oni kontinuirano podržavaju domaće poljoprivredne proizvođače plasmanom njihovih proizvoda u cijeloj BiH, a osim pristupačnih cijena i akcija koje svakodnevno nude svojim kupcima, mogu se pohvaliti i izuzetno bogatim i raznolikim asortimanom proizvoda čime olakšavaju mučni posao opskrbljavanja friždera.

Ova kompanija je početkom decembra otvorila svoju 224. poslovnicu, a kao najveći investitor i poslodavac u BiH, realizirali su i isplatu finansijske podrške svim svojim zaposlenicima kojih ima skoro devet hiljada.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.