Bivša ministrica pravde Lejla Brčić oštro reagovala na izajvu Kljuića u kojoj je pokrivenu ministricu nazvao ‘zabrađenom’

Bivša ministrica pravde KS Lejla Brčić (NS) oštro je, kao i brojni drugi iz javnog života, osudila gnusnu izjavu Stjepana Kljuića u kojoj je pokrivenu ministricu obrazovanja Naidu Hota-Muminović (NiP) nazvao ‘zabrađenom’.

Brčić navodi kako javni prostor u KS dugo nije imao otvoreniji, očitiji i jasniji, bez imalo ustezanja i uvijanja, govor mržnje, od sinošnje izjave Stjepana Kljujić.

– Epitet i status gospodina se zaslužuje ponašanjem, a on se sinoć pokazao nepodobnim za takav dodatak ličnom imenu) na račun žene, funkcionerke, ministrice obrazovanja KS.

Lično sam sarađivala i imam čast poznavati Naidu. Širinu koju ona, “takva zabrađena” ima, ovakvi kao dotični ne mogu ni naslutiti, a kamoli spoznati.

Osuda javnosti (zvaničnika, institucija i građana) za ovakav govor mržnje i netrpeljivosti je minimum kojeg je zaslužio – navodi Brčić.

Salihagić-Brčić kaže da iako ga pozivaju na to, jasno je da njegovo izvinjenje, iz srčanosti kojom je govorio, ne bi bilo iskreno pa je time i suvišno.

– Jasno je koliko je i Senad ostao zatečen i nije očekivao ovo, ali je ipak u jednom momentu rekao “to je njeno pravo i izbor, a mnogo su gore evo izjave kao ova”.

“Uvijanje”

Suživot u Sarajevu i Bosni i Hercegovini je istinsko poštovanje, uvažavanje i dijeljenje života (i dobrog i lošeg u životu) sa onim pored sebe.

Neki eto, cijeli život tu prožive, očito i odglume, a ne spoznaju taj duh Bosne. Ali na kraju, svaka istina se pokaže.

Neka ga je sram i stid godina. I njegovih i onih koje je podjelio sa svima onima koji mu nisu po mjeri – napisala je Brčić.

https://www.youtube.com/watch?v=KuCSz3DhHZc

Podsjetimo, gostujući u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića, Kljujić je između ostalog kazao “Mladi, inteligentni ljudi neće gledati nekakvog Fortu, nego idu vani.

Ja kada vidim onu ministricu Hotu, zabrađenu. Pa što ona misli da djeca misle kad je vide. Ne, to se pojačava…Bruka i sramota!”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.