Stjepan Kljuić, ratni član Predsjedništva potpuno otvoreno: “Naš krvnik nije došao tobe, još traje borba za BiH”

Stjepan Kljuić, ratni član Predsjedništva BiH, rekao je u razgovoru za „Avaz“ da nasrtaji na BiH nikada neće ni prestati, kao ni progon branitelja i patriota koji su branili i odbranili državu.

Šta znaju

Kljuić je pomalo razočaran što se, kako kaže, u dane kada je Sarajevo odbranjeno javljaju da govore oni koji nisu ni bili tu niti o tome išta znaju.

Govoreći o izjavama iz Banje Luke, Beograda, progonima, Dobrovoljačkoj, Kljuić ističe da BiH iz cijele povijesti i onoga što je državu snašlo nije izvukla nikakve dobre pouke i da još traje borba za državu.

– Razočarenje u ovih 30 godina nije samo što se naš krvnik nije promijenio, što nije došao tobe, nego što smo mi izgubili naše najbolje ljude.

Nema više Alije Izetbegovića, jednog Ljube Berberovića, nema Mustafe Hajrulahovića, nema Stjepana Šibera, Jove Divjaka, nema Nijaza Durakovića, Voje Vujanovića… Sve su to bili ključni ljudi u to doba za opstanak BiH – kaže Kljuić.

Progon branitelja neće stati, mišljenja je, jer nemamo ljude koji bi se postavili čvrsto prema Beogradu.

– Stvari su jasne. Kako vi možete slati Zvizdića i Softića Vučiću i tražiti izvinjenje, a isti Vučić ne želi izručiti BiH generala Đukića, koji je jedan od najvećih zločinaca?

Srbija čuva Đukića, a Bakir Izetbegović, da bi se dodvorio Vučiću, šalje Softića i Zvizdića u Beograd. Gdje to ima – pita se Kljuić.

Politička atmosfera

Smatra da je zlo zlo i da je ostalo isto. Pitanje je samo, ističe, imamo li snage da mu se odupremo.

– Mi nismo u BiH formirali jednu političku atmosferu da pravda konačno dođe do svog nivoa. I zbog toga nemamo snage da se zlu odupremo. Napadi će se i dalje nastaviti i pitanje je kada će i hoće li prestati – smatra Kljuić.

Ostat će samo ološ na vlasti

Mišljenja je da danas u BiH vlada potpuni haos, gdje sve više mladih odlazi i napušta državu.

– Mladi nam odlaze, a stariji umiru, tako da će ovdje ostati jedan ološ na vlasti i pokunjeni građani koji gledaju kako će preživjeti, kako će se prehraniti – kaže Kljuić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.