Bosnić više nije selektor košarkaške reprezentacije, BH Fanaticosi poručili savezu: Pobunjenici nastavljaju tihu agresiju!

Četrdesetšestogodišnji Sarajlija je selektor Bosne i Hercegovine postao u novembru 2018. godine, te se s našom selekcijom plasirao na predstojeći Eurobasket koji će se ove godine održati u Češkoj, Gruziji, Njemačkoj i Italiji.

No, Bosnić je odlučio da neće voditi našu selekciju na smotri najboljih evropskih reprezentacija, te se odlučio posvetiti trenerskom angažmanu u belgijskom Monsu kojeg je uporedo s reprezentacijom BiH vodio od 2019. godine.

“Dragi prijatelji, navijači i svi koji vole našu reprezentaciju. Nakon dugog razmišljanja, nisam imao drugog izbora nego da raskinem ugovor na mjestu glavnog trenera reprezentacije Bosne i Hercegovine”, izjavio je Bosnić za Anadolu Agency.

“Nažalost, morao sam donijeti ovu odluku zbog razlika u stajalištima s čelnicima Saveza, kao i zbog važnih ugovornih pitanja”, rekao je Bosnić i dodao:

“Bila je nevjerojatna privilegija služiti našoj zemlji posljednje četiri godine i izuzetno sam ponosan na rad i fantastične rezultate koje smo zajedno postigli. Želim svima sve najbolje u budućnosti”, poručio je Bosnić.

Najvatreniji navijači svih reprezentacija BiH BH Fanaticosi čvrsto su stali uz selektora bh. košarkaša Vedrana Bosnića koji je danas iznenada podnio ostavku na ovu funkciju.

U saopćenju za javnost, BH Fanaticosi su saopćili kako su ovakvi primjeri samo nastavak nasrtaja na bh. sport, odnosno istakli su kako pojedini “pobunjenici” nastavljaju tihu agresiju na našu državu.

Njihovo saopćenje prenosimo od početka do kraja.

“Novi nasrtaji na bh. sport – pobunjenici nastavljaju tihu agresiju!

Svako ko imalo prati reprezentativnu košarku svjedok je napretka koji je podmlađena ekipa napravila pod vodstvom Vedrana Bosnića. Sve ono što je on prikazao: volju, borbenost, motiv, snagu – pokazali su i oni na terenu.

Nije slučajnost da se formira taj uzajamni odnos. Siguran plasman na veliko takmičenje, euforija pred dolazak najjačeg sastava, dominacija na terenu protiv favorita doveli su zasluženo košarkašku reprezentaciju kao primjer za selekcije u ostalim sportovima.

Izgledalo je da može biti bolje, ali onda je nastao šok. Vedran Bosnić je dao ostavku na mjesto selektora. Vjerujete li u to? Vedran kojem niko nije našao manu ni u stručnosti ni u odgoju. Vedran koji nikog nije uvrijedio izjavom.

Vedran koji je ujedinio igrače, stručni štab i navijače. Problem se naravno javlja od ljudi koji teško da znaju napraviti i dvokorak. Počeli su se miješati u posao selektora, počeli su ponižavati igrače. Žele da kroje spiskove za utakmice, žele da se bave i taktikama, a najmanje žele da obezbijeđuju uslove, a zbog toga su tu i postavljeni.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.