Denis Stojnić o Ivi Ćuku kojeg je pobijedio: “Zašto neko stavlja fašistička obilježja osuđena od cijelog svijeta, ne znam, ali njegov brat me iznervirao…”

Bh, borac Denis Stojnić prije nekoliko dana ostvario je novu pobjedu u svojoj karijeri.

Stojnić je na EMC 9 eventu u Dusseldorfu savladao Hrvata Ivu Ćuka, a sada se u razgovoru za Source.ba osvrnuo na detalje same borbe i motivaciju sa kojom je ušao u istu.

Stojnić je priznao da je potcijenio Ćuka, kao i da je želio da ga završi ‘stojeći’, no na kraju je bornu okončao žestokom serijom udaraca u parteru.

“Borba je trajala tri i po minute, želio sam da je uradim stojeći, da ga pokušam nokautirati u stojećem. Međutim, Ivo Ćuk se dobro spremio za mene, nije izbjegavao borbu u stojećem, u razmjeni udaraca, nije moglo doći do nje i na kraju se borba završila na parteru gdje sam je ja završio u svoju korist”, rekao je Stojnić.

Bh. borac je potom prokomentarisao izgled Ive Ćuka, te fašističke tetovaže na njegovom tijelu. Na pitanje da li mu je to predstavljalo dodatni motiv, Stojnić je rekao:

“Što se tiče boraca koji imaju tetovažu, svako stavlja obilježja koja misli da treba da stavlja. Ja nemam tetovaža, a ko misli da je to ok, ima pravo, to je njegovo opredjeljenje i to je to.

Nisam se puno obazirao na njegove tetovaže, pročitao jesam, vidio jesam, zašto on tetovira neka fašistička obilježja za koja znamo da su u Drugom svjetskom ratu osuđena od čitavog svijeta, ne znam, ali opet kažem svako ima svoje, svako ima svoj mozak, razum i nek razmišlja ko god i kako želi.

Moja motivacija je bila da pobijedim njega kao sportistu, a van kaveza i ringa šta rade sportisti svako za sebe odgovara. To je to. Motivacija je bila da što brže završim meč i da donesem pobjedu svojoj Bosni, Sarajevu, kako sam rekao na kraju meča i to sam i učinio”, istakao je Stojnić.

“Malo me jeste naljutio”

Stojnić također priznaje da ga je brat Ive Ćuka vrijeđao i da ga je to iznerviralo.

“Nisam ja znao da je u njegovom ćošku bio njegov brat, mislio sam da je to neki trener njegov i bilo je malo pogrdnih riječi gdje se ismijavao na moj račun.

Ne znam šta je htio, ali mene je to naljutilo, pa sam riješio da Ćuka što prije završim i uradio sam to kako sam uradio.

Je li to bilo brutalno ili nije, to je sport, to je ultimate fight, mi se u parteru isto udaramo kao bokseri u stojećem. Malo me jeste naljutio, bilo je uvreda s moje strane nakon meča, ali opet nakon proglašavanja pobjednika ja sam se izvinio, ponijele su me emocije, to je sport. To je njegov način bio da vodi tu borbu”, rekao je Stojnić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.