Snimak iz drugog ugla najbolje pokazuju silinu udaraca kojom je Denis Stojnić pretukao borca hrvatskih korijena Ivu Ćuka

Bh. borci su na sinoćnjem eventu u Dusseldorfu imali savršenu noć.

Pobjede su upisali Ahmed Vila, Denis Stojnić i Erko Jun, a sva trojica su do trijumfa došli tako što su ili natjerali protivnika na predaju ili primorali sudiju da prekine meč.

Najbrži posao odradio je Denis Stojnić koji je slavio prekidom borbe u prvoj rundi kada je brutalnom serijom udaraca ‘počastio’ Ivu Ćuka.

Sudac nije imao drugog izbora nego da prekine borbu, a jedan od snimaka iz drugog ugla najbolje pokazuje koliko je žestoke udarce Stojnić zadao borcu hrvatskog porijekla.

Nakon što je Stojnić došao do pobjede, to je izazvalo veliko slavlje među publikom koja je s oduševljenjem dočekala pobjedu borca iz Sarajeva.

“Imao sam veliku tremu, odavno mi se ovo nije desilo i ne znam zašto, a i očekivao sam da ćemo raditi borbu stojeći, cilj mi je bio da ga nokautiram stojeći i sve vrijeme smo ponavljali da on neće tražiti borbu sa mnom u tom položaju. Na kraju se borba ipak završila u parteru, očekivao sam da će naš prvi susret biti razmjena udaraca i da će tu odmah biti kraj borbe jer mene niko nije nokautirao, čak ni uzdrmao tokom karijere”, rekao je Stojnić za portal Klix.ba. nakon borbe i nastavio:

“On je izabrao dobru taktiku, bježao je od razmjene udaraca i to je to. Na kraju smo se uslikali, rekao mi je da je to sport. Njegov brat me vrijeđao tokom borbe, a onda sam mu uzvratio kasnije. Vrijeđao je moj fizički izgled, a ja sam mu poručio da se ne mogu porediti steroidi s temeljem. Podrška je bila odlična, bilo mi je drago vidjeti da me podržavaju svi ljudi s naših prostora i želim im se zahvaliti još jednom.”

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.