Denis Stojnić se oglasio nakon što je brutalno pretukao Ivu Ćuka u Njemačkoj: “Njegov brat me vrijeđao tokom borbe, a onda sam mu uzvratio kasnije”

Bh. MMA borac Denis Stojnić sinoć je u Njemačkoj brutalno pretukao i pobijedio Ivu Ćuka u meču teške kategorije, a koji se održao u Dizeldorfu u sklopu borilačkog događaja EMC 9.

Na internetu je objavljen i videosnimak koji prikazuje koliko je Stojnić bio nadmoćan nad svojim protivnikom i kako je na kraju serijom sjajnih i preciznih udaraca došao do pobjede, 20. u svojoj karijeri.

Sudija morao prekinuti borbu

Ćuku na samom kraju nije bilo pomoći pa je sudija morao prekinuti borbu kako bi spriječio veće posljedice za borca koji na sebi ima istetivirane ustaške simbole, a nakon što je Stojnić došao do pobjede, to je izazvalo veliko slavlje među publikom koja je s oduševljenjem dočekala pobjedu borca iz Sarajeva.

“Imao sam veliku tremu, odavno mi se ovo nije desilo i ne znam zašto, a i očekivao sam da ćemo raditi borbu stojeći, cilj mi je bio da ga nokautiram stojeći i sve vrijeme smo ponavljali da on neće tražiti borbu sa mnom u tom položaju.

Na kraju se borba ipak završila u parteru, očekivao sam da će naš prvi susret biti razmjena udaraca i da će tu odmah biti kraj borbe jer mene niko nije nokautirao, čak ni uzdrmao tokom karijere”, rekao je Stojnić za portal Klix.ba. nakon borbe i nastavio:

“On je izabrao dobru taktiku, bježao je od razmjene udaraca i to je to. Na kraju smo se uslikali, rekao mi je da je to sport.

Njegov brat me vrijeđao tokom borbe, a onda sam mu uzvratio kasnije. Vrijeđao je moj fizički izgled, a ja sam mu poručio da se ne mogu porediti steroidi s temeljem. Podrška je bila odlična, bilo mi je drago vidjeti da me podržavaju svi ljudi s naših prostora i želim im se zahvaliti još jednom.”

Inače, Stojnić je u ring ušao s zastavom s ljiljanima, a nakon borbe se zahvalio svim fanovima iz BiH i dijaspore koji su bili uz njega. Stojnić sada ima omjer od 20 pobjeda i tri poraza.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.