Draginja Vuksanović – Stanković direktno poručila: “Abazović i Krivokapić će odgovarati za izdaju, kada dođe do promjene vlasti”

“Izvinjenje potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića Cetinjanima licemjerno je i lažno”, kazala je zastupnica Socijaldemokratske partije, Draginja Vuksanović Stanković.

“Toliko licemjerje nije odavno zapamćeno na političkoj sceni Crne Gore. To izvinjenje je licemjerno i lažno i ne može izbrisati ono što se dogodilo na Cetinju.

Iza toga stoji uporno insistiranje istog tog podpredsjednika Vlade i premijera Zdravka Krivokapića da po cijenu i žrtava na Cetinju tog dana se ustoličenje Joanikija desi upravo tamo – u centru duhovnosti, historijskom i centru državnosti Crne Gore”, ocijenila je u Vuksanović-Stanković u jutarnjem programu Gradske televizije.

Građanski pokret URA, kaže, doživljava kao najveću izdaju i prevaru Crne Gore od 1918. godine.

“Moguće da se u Uri nešto dešava, ali ne vjerujem u te njihove podjele. Vjerovaću kada kolegice iz poslaničkih klubova stanu jasno svojim glasovima iza nacionalnih interesa Crne Gore, iako mislim da je toliko štete napravljeno da će trebati vremena da se to ispravi”, rekla je Vuksanović-Stanković komentarišući oprečne stavove koji stižu iz opštinskih odbora Ure.

Ako bismo to uzeli za ozbiljno, dodaje, onda imamo samovolju Abazovića u svojoj političkoj partiji gdje Glavni odbor zauzima jedan stav povodom ustoličenja Joanikija, cetinjska URA glasa da se ustoličenje ne desi na Cetinju, dok lider te političke partije djeluje spolja na način da ga ne zanima šta misle organi njegove stranke ni šta misli cetinjska URA.

“Da li je došlo do podjela u smislu oprečnih stavova ili je posrijedi nešto drugo jer se približavaju izbori na Cetinju pokazaće vrijeme. Kada dođe do promjene vlasti gospodin Abazović zajedno sa Krivokapićem moraće da odgovara za izdaju svoje države”, istakla je Vuksanović-Stanković.

“Posljedice rada te Vlade su podjele u društvu. Cetinje je jasno pokazalo otpor. Simbol slobode Cetinje i Crne Gore je upravo Belveder koji nije pao i nikada neće pasti.

Ovdje je Vlada pala na ispitu i pokazala svoje pravo lice a to je da služe interesima zvaničnog Beograda. I zato se desio skup ne samo petog, već i u nedjelju na Cetinju i jasno je stavljeno do znanja gdje je većinska Crna Gora”, naglasila je Vuksanović-Stanković.

To je, ističe, građanska, multietnička i evropska Crna Gora.

“Temelji te Crne Gore su dolaskom na vlast ove “ekspertske Vlade” i te kako poljuljani. Ali, upravo ti događaji i taj način politike doveli su do otpora.

Taj talas otpora je krenuo i niko ga više ne može zaustaviti i zato više neće biti isto.

Pokušaćemo mirno, dostojanstveno da pokažemo prkos ovoj politici i da reformisanim snagama na vanrednim parlamentarnim izborima dođe do ključnih promjena koje će Crnu Goru uvesti u EU”, zaključila je Vuksanović-Stanković.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.