Draško Aćimović bez dlake na jeziku poručio: “Došlo je vrijeme za sankcije, SAD ima listu domaćih političara i biznismena koji su se obogatili kriminalom”

Draško Aćimović, ekonomski analitičar i bivši ambasador BiH, izjavio je da Sjedinjene Američke Države imaju listu političara i biznismena koji su se “ogriješili” o građane BiH.

– Liste političara i biznismena koji su se korupcijom i kriminalom ogriješili o građane BiH odavno su u američkim bazama i došlo je vrijeme za sankcije prema tim pojedincima, rekao je Aćimović.

Ističe kako je “Magnicki zakon”, po kojem SAD sankcioniše političare i biznismene, spreman i za korištenje u BiH.

– Liste su odavno otvorene, imena već imaju. Naravno da SAD to čuvaju jer je to njihova državna tajna. Međutim, zna se koliki je broj fizičkih lica i kompanija. Tome bi trebala da se pridruži Velika Britanija, Australija i Kanada. To je sve vezano za kriminal i korupciju, kazao je on u intervjuu za BN.

Poručuje kako su sve informacije o sankcijama, koje su do sada plasirane u javnost, o tome kako ih ne treba uvoditi i kako neće riješiti ništa, plasirali upravo oni kojima će sankcije biti uvedene.

– Neće ih dobiti zbog svoje hrabrosti i čuvanja zemlje nego zbog svega što su uradili i opustošili ovu zemlju. Ne možete pričati o tome da ćete osamostaliti RS, a osiromašiti je do te mjere da ostane prazna ljuštura, istakao je Aćimović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.