Emotivna poruka Razije Mujanović, poručila otvoreno: Rijetko koji igrač sa naših prostora bi kao Jones napustio tim zbog reprezentacije

Legendarna Razija Mujanović večeras će u ime Košarkaškog saveza BiH, odnosno ženske i muške košarkaške reprezentacije, na 10. međunarodnom sportskom simpoziju „Simposar Sarajevo“ primiti prinagrade za ostvarene rezultate u minuloj sezoni.

Također, tim menadžer naše ženske reprezentacije će u ime Jonquel Jones preuzeti i specijalnu nagradu: Ponos BiH.

– Čovjek kad nešto želi, on to i ostvari – rekla je legendarna Razija Mujanović i dodala:

I pored mnogih problema i nedaća, mogu se ostvariti dobri rezultata ukoliko to stvarno želite i naravno, ako se potrudite. Kada su u pitanju naše košarkaške reprezentacije, mislim da su obje te selekcije u prethodnom periodu bile dobro praćene…

Naravno, više sam vezana za žensku reprezentaciju, tu sam prisutna non-stop. Možda je za mnoge naš rezultat na Evropskom prvenstvu bio iznenađujući (peto mjesto – op. a.) – ostvaren plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ali od kada sam tu, već dvije godine, i poznavajući naše igračice, nisam nimalo sumnjala da ćemo ostvariti taj rezultat.

Uz malo sreće, smatra da je on mogao biti i bolji.

– Ostaje žal za nečim, ali to vas tjera da još više radite i popravite neke stvari kako bi na narednom takmičenju konačan rezultat bio još bolji. Svaka nagrada, pa tako i ova ili ove, daje podstrek da radimo još više, više se zalagati. Također, svaka nagrada tjera sportiste da je opravdaju…

Naše djevojke, naravno i momci, zaslužili su nagrade za ostvarene rezultate, kao i naš ponos Jonquel Jones – ističe tim menadžer naše ženske košarkaške reprezentacije.

„Zmajica“ s Bahama, podsjetimo, u utorak je izabrana za najkorisniju košarkašicu WNBA lige.

– Svi smo imali priliku da se uvjerimo u njene igračke kvalitete. Ona je stvarno dala veliki doprinos rezultatu koji smo ostvarili, ali Jones i dalje nastavlja s dobrim igrama, u WNBA ligi.

Velika je stvar biti proglašena za najkorisniju, odnosno najbolju igračicu svijeta. No, ovom prilikom bih morala istaknuti njen odnos prema našoj reprezentaciji. Jer, jedna naturalizirana igračica je napustila svoj klub u WNBA ligi da bi se priključila našoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu.

To je sigurno jako pohvalno, rijetko koji igrač s naših prostora bi učinio isto to. To govori sve o jednoj igračici koja stvarno ima veliko srce, osim vrhunskih igračkih kvaliteta. Ona je, prije svega, veliki čovjek.
Jednostavno, Jones je osjetila da nam je potrebna kako bi napravili dobar rezultat. Uopće nije bilo sporno da li će ona doći na Evropsko prvenstvo – zaključila je legendarna Raza.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.