in ,

Feraget: Bilo je više prisutnih lica, a jedan je ubio Dženana! Zaštićeni svjedok zna ko je ubica!

Feraget je kazao da je i Alisa Mutap imala lakšu povredu i ona zna ko joj je nanio

Advokat porodice ubijenog mladića Dženana Memića Ifet Feraget večeras je kazao da je na licu mjesta u noći 8. februara 2016. godine kada je mladić zadobio povrede bilo više prisutnih lica, a da ga je jedan ubio.

Na pitanje Senada Hadžifejzovića kako je ubijen, Feraget je kazao:

“Po mišljenju vještaka medicinske struke riječ je o tupom mehaničkom oružju, metalnoj šipci ili bejzbol palici”, kazao je Feraget.

On je kazao da ni na koji način ne bi želio otežati posao državnom tužiocu Ćazimu Hasanspahiću koji vodi istragu za organizirani kriminal. Jednomjesečni pritvor određen je Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu.

Dupovac je u vrijeme događaja bio šef saobraćajnih istraga Uprave policije MUP KS, a Mutap je otac Alise Mutap koja je kobne noći bila u Dženanovom društvu. Njih dvojica su ostvarivali međusobnu komunikaciju i tražili i kupovali dokaze zaobilazeći redovne istražne radnje.

Feraget je kazao da je i Alisa Mutap imala lakšu povredu i ona zna ko joj je nanio.

Advokat porodice Memić je kazao da postoje brojni dokazi u ovom slučaju i da se nada da istraga neće trajati previše dugo.

Gost emisije također je bio i Nermin Šehović, predsjedavajući Ad hoc tijela formiranog u junu 2016. godine vezano za slučaj Dženan Memić i dugogodišnji uposlenik FUP-a sa iskustvom od 15 godina šefa Odsjeka za ubistva.

U izvještaju koji je urađen utvrđen je niz propusta policijskih službenika u postupanju u slučaju Memić. On je kazao da bi volio da radi ovu istragu ubistva.

“Istraga već postoji i zamolio bih i apelovao na sve policijske agencije da tužiocu daju podršku i da mu pomognu. Meni je savjest čista kada je u pitanju taj izvještaj”, kazao je Šehović.

Cijelu emisiju pogledajte ovdje:

“Ako kaže RS da treba vratiti vojsku, razgovarat ćemo”

Vojin Mijatović nakon “ispadanja iz igre” Irme Baralije: Čudna jada od Mostara grada…svi se nešto čude, ibrete, svi nešto iznenađeni!