Fudbaleri Hrvatske igraju jako borbeno protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, na poluvremenu je rezultat 0-0

Svjetsko prvenstvo u Kataru nastavlja se utakmicama četvrtfinala, a prvi u prvom okršaju u ovoj fazi sastaju se Hrvatska i Brazil.

Na poluvremenu je rezultat 0-0, a Hrvatska igra zaista borbeno.

Glavni sudija meča je Michael Oliver iz Engleske, a pomažu mu sunarodnjaci Stuart Burt i Gary Beswick – javlja Klix.ba.

Tok meča:

5’ – Prvi udarac na meču! Vinicius je ostao sam na lijevoj strani, centrirao je, odbrana Hrvatske to blokira, a nakon što mu se vratila lopta, šutirao je u dalji ugao golmana Livakovića, no čuvar mreže Dinama je to zaustavio bez problema.

9’ – Perišić je ubacio s lijeve strane, tražio je Vlašića na drugoj stativi, ali je poslao loptu daleko od njega. Hrvati još uvijek bez udarca prema golu.

13’ – Prvi opasan napad Hrvatske! Juranović je odlično iznio loptu sa svoje polovine, dodao je do Pašalića na desnoj strani, on je odmah centrirao, ali Perišić nije najbolje zahvatio loptu.

14’ – Perišić je dribao Militaoa na lijevoj strani i izborio je prvi korner za Hrvatsku. Modrić je ubacio, ali Richarlison reaguje i izbija loptu. Nakon toga, Brazilci su ubrzo izgubili loptu, tačnije Modrić je oduzeo Casemiru, ali nije uspio uraditi ništa više.

19’ – Kramarić je probao udarcem s distance, ali je to odbrana Brazila blokirala. Odlično Vatreni stoje na početku meča.

20’ – Sjajna akcija Viniciusa i Richarlisona, na kraju Gvardiol blokira udarac koji bi možda završio u mreži. Nakon toga, šutirao je i Neymar, no bio je to lagan zadatak za Livakovića.

25’ – Juranović je odlično probio po desnoj strani, Danilo ga je žestoko udario i to je čak bilo na ivici crvenog kartona, no sudija Oliver je samo pokazao žuti. Mogla je ovo biti velika šansa za Vatrene da Juranović nije zaustavljen.

31’ – Prvi žuti karton za Hrvate. Brozović je srušio Vinicusa, a sudija Oliver mu je pokazao javnu opomenu.

37’ – Dobro su Hrvati iznijeli loptu, Brozović je došao skroz do kaznenog prostora, ali je na kraju izgubio loptu i poslao je u gol-aut.

Sastavi:

Brazil (4-2-3-1): Alisson, Militao, Marquinhos, Thiago Silva, Danilo; Casemiro, Paqueta, Raphinha, Neymar, Vinicius Junior i Richarlison.

Hrvatska (4-3-3): Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa, Brozović, Kovačić, Modrić, Pašalić, Kramarić i Perišić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.