Građani u BiH su ogorčeni prevarama u prodavnicama i to apsolutno ne kriju, ovo je apsurdno: Vaga izbaci jednu, kasa sasvim drugu cijenu

Uporedo sa drastičnim poskupljenjima hrana, u marketima se sve češće dešava da građani na policama i vagama vide i dobiju jednu, a da ih na kasi dočeka sasvim druga, značajnije viša cijena.

Problem je što građani, kako bi što jeftinije prošli, biraju upravo proizvode čije su im cijene povoljne, zbog čega su više nego revoltirani kad na računu vide iznos, po kojem određeni artikl nikada ne bi kupili.

U udruženjima potrošača takođe potvrđuju da im kupci sve češće šalju račune na kojima su daleko veće cijene, od onih po kojima su neku robu htjeli da pazare, piše Srpskainfo.

Grozni primjeri

Primjera radi, jednom potrošaču je u marketu vaga za 1,9 kilograma banana “izbacila” cijenu od 1,7 KM, da bi na računu vidio da je ovo voće platio 2,2 KM što je za skoro 30 odsto više?!

Iz Udruženja za zaštitu potrošača “Don” iz Prijedora već su upozorili potrošače da je, ako se nađu u ovakvoj situaciji, njihovo pravo da proizvod platite po cijeni koju ste pronašli na polici.

“U slučaju bilo kakve neprijatnosti, treba da upišu problem u Knjigu reklamacija, pozovu udruženje potrošača ili pozovite tržišnu inspekciju. Rečenica “to sigurno kolegica nije stigla promijeniti cijene, znate nas je malo”, postala je naša svakodnevica, ali i rečenica kojom se, u najmanju ruku, potrošači obmanjuju – naglasili su u ovom udruženju.

Banjalučanin Slavko V. naglašava da se u posljednje vrijeme prilično često suaočava sa sličnim situacijama.

“Nekad pogledam račun odmah, pa reagujem. Nekad, međutim, nemam ni vremena ni živaca da gledam stavku po stavku na računu, posebno ako je u pitanju veća nabavka. Prošle sedmice mi se desilo da sam vreću deterdženta platio tri KM skuplje, nego što je bila cijena na polici. Spakovao sam se i onako ljut otišao opet u radnju, gdje su mi vratili novac.

Ako ovako nastave, neka se ne iznenade kad pođe dolaziti do fizičkog obračuna između trgovaca i mušterija, jer ljudi su, i bez ovih prevara, nervozni zbog poskupljenja i malih plata. Posljednje što im treba, jeste da ih neko dodatno zakida. Ali, po svemu sudeći, to neće prestati dok neko ne dobije po glavi”, poručuje ovaj Banjalučanin.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.