Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić nakon što je izazvala brojne rekacije: “Napad na dom bilo koje sarajevske porodice je napad na mene i moj dom, napad na naše Sarajevo!”

Nakon što je izazvala brojne reakcije svojom izjavom da su uvredljive i prijeteće poruke na vratima sarajevske katoličke porodice možda moguća reakcija na istup Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas se ponovo oglasila o ovoj temi.

Kako je navela Karić, nikada ni nipošto ne želi relativizirati ovaj gnusni čin napada na dom sarajevske porodice i to u periodu kada obilježavaju svoje najsvetije i najradosnije praznike.

“Potcrtavam, moja intencija nipošto nije bila da napad na moje sugrađane na bilo koji način opravdam ili relativiziram šovinističkim ispadima Zorana Milanovića i svaki pokušaj da se tako predstavim, smatram krajnje zlonamjernim.

Naprotiv, moja namjera bila je ukazati na opasnost koju zapaljiva retorika nosi, spiralu zla koju teške riječi mogu pokrenuti i koja se nadvija nad našom zemljom”, navela je Karić.

Dodaje da njena prvobitna reakcija nije bila kako bi umanjila ili relativizirala napad na njene sugrađane već kako bi upozorila da se mora odmah prekinuti sa zapaljivom retorikom u cijeloj zemlji i regionu.

“Prije nego situacija izmakne kontroli i prije nego problem dođe pred svačija vrata. Napad na dom bilo koje sarajevske porodice je napad na mene i moj dom, napad na naše Sarajevo i na naš način života”, poručila je Karić.

https://www.facebook.com/Gradonacelnica.Benjamina.Karic/posts/282912393890430

Podsjetimo, Karić je jučer nakon što je na vratima stana jedne katoličke porodice ispod božićnog vijenca napisana uvredljiva i prijeteća poruka navela da je to moguća reakcija na istupe hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji, kako je navela, dodatno širi netrpeljivost među narodima.

Na njenu izjavu su mnogi oštro reagovali, a među njima i Naša stranka, inače koalicioni partner SDP-u, stranci čiji je član gradonačelnica Karić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.