Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obavijestila je javnost: Tužilaštvo pokrenulo proces u slučaju “Sarajevo Safari”, određen tužilac

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obavijestila je javnost kako je Tužilaštvo BiH otvorilo predmet vezan za dokumentarni film Sarajevo Safari, tačnije NN lica o kojima se govori u filmu.

Između ostalog, Tužilaštvo BiH je obavijestilo gradonačelnicu kako je u ovom predmetu imenovan tužilac.

“Određen je postupajući tužilac u Posebnom odjelu za ratne zločine, koji će u narednom periodu, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama,

poduzeti potrebne mjere radi provjera navoda iz prijave. Nakon donošenja tužilačke odluke, o istoj ćete, kao podnositeljica prijave, biti pismeno obaviješteni”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, krajem septembra gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, zvanično je podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, te odgovornih lica agresorske vojske.

“Smatram ispravnim i svojom obavezom ovako reagirati na iznesene činjenice u dokumentarnom filmu ‘Sarajevo safari’ režisera Mirana Zupaniča prema kojem su strani državljani – ‘lovci na ljudske glave’ plaćali da tokom sarajevske opsade pucaju po nedužnim civilima”, izjavila je Karić.

Film “Sarajevo Safari” donosi brutalnu priču o slabo poznatom fenomenu “lova na ljude”, odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva, a prvenstveno djecu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.