in ,

Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja “Žene Srebrenice” o uspjehu filma Quo Vadis, Aida?: Nominacija za Oscar je opomena negatorima genocida

Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja “Žene Srebrenice” izrazila je oduševljenje viješću da je film “Quo Vadis, Aida?” bh. scenaristice i režiserke Jasmile Žbanić nominiran za najprestižniju filmsku nagradu Oscar

Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja “Žene Srebrenice” izrazila je oduševljenje viješću da je film “Quo Vadis, Aida?” bh. scenaristice i režiserke Jasmile Žbanić nominiran za najprestižniju filmsku nagradu Oscar u kategoriji za najbolji strani film.

Ćatić je na početku uputila čestitke rediteljici i cijeloj filmskoj ekipi.

“Jasmila Žbanić ne samo da je uradila dobar posao za filmsku produkciju nego je učinila nešto jako veliko i za ovu našu napaćenu Bosnu i Hecegovinu”, izjavila je Ćatić, dodajući da se napokon nešto pozitivno dešava i nama.

Smatra da je nominacija filma “Quo vadis, Aida?” među pet filmova za Oskara zaista veliki uspjeh za BiH.

“Nadam se da će film Jasmile Žbanić 25. aprila i dobiti Oscara, jer zaslužuje. Hvala Jasmila uime Žena Srebrenice, hvala cijeloj ekipi koja se nesebično zalagala i uspjela”, poručuje.

Mišljenja je da ova nominacija nije samo značajna za žrtve genocida, već je i uspjeh držve BiH i opomena za negatore genocida.

Iz Tuzle kreću letovi na 16 destinacija, objavljen i datum

Prelijepa gesta Edina Džeke: Za svoj rođendan uputio vrijednu donaciju Omladinskoj školi FK Željezničar