Zahiragić: “Sasvim je jasna namjera gđe. Žbanić, ali njoj za informaciju verbalni delikt je, na svu sreću, na smetljištu historije”

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić nazvao je neistinitim navode bh. rediteljice Jasmile Žbanić u kojoj ona tvrdi da su joj sa njegovog Facebook profila upućene prijetnje zbog čega je, kako navodi, zatražila policijsku zaštitu.

Kako je naveo, to nije istina, jer nikada nikome, a pogotovo ne njoj, nije prijetio.

“Kada su komentari na mom postu u pitanju, trudim se da sve one koji sadrže prijetnje i uvrede, bilo meni ili nekome trećem, uklonim, naravno ne uspijem stići ni pročitati svaki”, naveo je Zahiragić.

U svojoj posljednjoj objavi, ističe Zahiragić, navodnoj prijavi MUP-u KS, gđa. Žbanić između ostalog navodi kako sam “njeno ime i sliku stavio u lažan kontekst i svojim lažima isprovocirao rulju koja poziva na linč.”

“Niti sam njeno ime, niti njenu sliku stavio u lažni kontekst, a nisam ništa ni slagao.

Njena logika je to da sam ja isprovocirao “rulju’ (kako ona naziva uvrijeđene građane Sarajeva) zato što sam osudio njihovo bezobrazno prebrojavanje ubijene djece Sarajeva, a ne oni sami koji to danima rade”, ističe Zahiragić.

Poručio je da Žbanić bezobrazno očekuje da on njoj i vojniku “VRS-a” (kako naziva Srđana Puhala op. a.) ponudi imena ubijene djece.

“To nije moj posao niti je vojnik ‘VRS-a’ onaj kome bi bilo ko trebao polagati račun. Opet navodi da širim laži, a ne navodi šta sam tačno slagao, a i kako bi navela kada nisam slagao ništa”, navodi Zahiragić.

Izuzeće

Poručio je Žbanić i svima ostalima, da ne postoje javne ličnosti koje su amnestirane i izuzete od kritike.

“Ti lažni kumiri, u šta su jedni druge pretvorili, misle da imaju pravo na sve, a mi koji nismo dijelom njihovih grantovskih društava – niti želimo da budemo, da nemamo pravo ništa?

Lijepo ste vi to sve smislili, ali u demokratskom društvu, koje smo skupo platili, ne može to baš tako”, naveo je Zahiragić.

Na kraju je zaključio da je on jedan od posljednjih koji je osudio banalizaciju broja ubijene djece Sarajeva.

“Igrom slučaja prije mene su to uradili mnogi političari, javni i kulturni radnici i građani. Jedini kojeg je ona prijavila sam ja, valjda joj treba neke medijske pažnje.

Sasvim je jasna namjera gđe. Žbanić, ali njoj za informaciju verbalni delikt je, na svu sreću, na smetljištu historije”, zaključio je Zahiragić u objavi na Facebooku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.