“Kabadahijica” Haris “nismo ga prepoznali” Zahiragić iz SDA na Skupštini KS isključio mikrofon skupštinskom kolegi, on mu poručio: Na ulicu pa provodi bahatost

Mlađahni Haris Zahiragić iz SDA pokazao je danas kukavičku bahatost i da je prava “kabadahijica”. Mnogo sile, teških riječi, malo djela, a mnogo nedjela čini SDA prema običnom stanovinštvu čemu direktno svjedoči uredništvo portala BHDijaspora.net i to na svojoj koži. Nastavlja se to raditi godinama. Ne vidimo otkud pravo Zahiragiću da bilo kome ustaje i “usrće” na bilo šta.

Nebitno o kojoj stranci se radi, Zahiragić kao diplomirani pravnik trebao bi valjda prvo da se drži pravilnika ponašanja u skupštini i da u skladu s tim reaguje.

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici glasali su za usvajanje budžeta ovog kantona, a tokom rasprave u verbalni duel ušli su zastupnik Haris Zahiragić (SDA) i predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić iz Naroda i pravde.

Maratonske rasprave

Naime, nakon maratonskih rasprava, diskusija, replika i ispravki krivih navoda, zastupnik Zahiragić se javio za riječ te je poručio Okeriću da ga ne prekida tokom izlaganja.

Prekinuo Zahiragića

Međutim, predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić prekinuo je Zahiragića te je zaključio raspravu.

To se nije svidjelo zastupniku SDA te je ustao sa svoje pozicije u skupštini i sišao do dijela na kojem se nalazio Okerić te mu je isključio mikrofon.

“Ovakvu bahatost ne znam gdje ste naučili da provodite. Na ulicu pa provodi bahatost, ovo je parlament.

Ovo je parlament koji donosi odluke”, poručio je Okerić.

Inače, zastupnici su nakon rasprave pristupili glasanju za amandmane na budžet.

Svi amandmani opozicije u Skupštini KS su odbijeni, dok su amandmani vladajuće koalicije ušli u prijedlog budžeta.

Nakon toga, pristupilo se glasanju za budžet KS u iznosu od 1,4 milijarde KM te je on usvojen sa 20 glasova za, dok je protiv ovog prijedloga budžeta glasalo osam zastupnika.

Pogledajte kabadahijicu!

(M. M.)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.