IMA LI KRAJA POSKUPLJENJU? Astronomske cijene hrane u Sarajevu: 250 grama maslaca košta 9,5 KM

Svakodnevna poskupljenja u BiH, posebno ona koja se odnose na osnovne životne namirnice, stvaraju sve veću zabrinutost kod građana.

Sa cijenama goriva koje već polako idu ka 4 KM po litri, kao i ogrjeva i energenata koji bilježe rekordan rast, možda je najznačajnije i najprimjetnije poskupljenje određenih prehrambenih artikala.

Tako je uz suncokretovo ulje, čija se cijena u većini trgovina kreće u rasponu od 5,5 do 6 KM, jedan od najskupljih prehrambeni artikl – maslac.

Jedan od naših čitatelja poslao nam je danas fotografiju koju je napravio danas u jednom sarajevskom supermarketu na kojoj se može vidjeti nevjerovatna cijena maslaca, čak 9,5 KM za pakovanje od 250 grama – piše Klix.ba.

Radi se o maslacu koji proizvodi kompanija Meggle, a iako postoje i jeftiniji brendovi, ovaj maslac je ipak najzastupljeniji kod domaćih potrošača.

Hoće li se ovakav enorman rast cijena nastaviti i u narednom periodu, ili će nadležne službe ragovati i zaustaviti divljanje na tržištu u kojem svako formira cijene po svojoj želji ostaje da vidimo.

Jedno je, ipak, sigurno. Kriška hljeba sa pekmezom i maslacom, koja je mnogima bila omiljeno jelo iz djetinjstva i koja je “odhranila” mnoge generacije, postala je luksuz koji sebi mogu priuštiti samo oni “dubokoga džepa”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.