Informaciju je zvanično potvrdio rektor Rifat Škrijelj: Senat UNSA razmatra izvještaj ad hoc komisije za provjeru diplome Sebije Izetbegović, sjednica sutra

Krajem novembra prošle godine Senat Univerziteta u Sarajevu usvojio je zaključak kojim se traži od Medicinskog fakulteta da formira komisiju za pregled dokumentacije postdiplomskog studija Sebije Izetbegović.

Senat Univerziteta u Sarajevu je na vanrednoj sjednici održanoj 10. novembra 2022. godine raspravljao o diplomama generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izebegović i lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

Tada je od Medicinskog fakulteta u Sarajevu zatraženo da formira ad hoc komisiju koja bi još jednom istražila i pregledala dokumentaciju Sebije Izetbegović, zbog određenih nepravilnosti koje je navodno utvrdio Senat.

Kako je za Klix. ba potvrdio rektor UNSA Rifat Škrijelj, sjednica Senata na kojoj će biti razmatran izvještaj o diplomi generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Sebije Izetbegović bit će održana sutra u 13 sati.

Nakon toga će uslijediti press konferencija.

Izetbegović je nedavno istakla kako pojedinci iznose zlonamjerne neistine u vezi sa njenom akademskom karijerom.

Također je navela i da je Kantonalna prosvjetna inspekcija u više navrata na Medicinskom fakultetu UNSA provela usmjereni inspekcijski nadzor te da nakon niza inspekcijskih pregleda inspekcija nikada nije izdala bilo kakve upravne mjere,

a imala je ovlaštenje i obavezu to učiniti ako je bilo zakonskih pretpostavki za to.

Naglasila je i da je ad hoc komisija, koja je formirana na osnovu zaključka Senata Univerziteta u Sarajevu, nakon detaljne i iscrpne analize svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi sa upisom na magistarski studij i sticanjem diplome magistra nauka,

konstatovala da su ispunjeni svi zakonski i drugi uslovi propisani aktima Medicinskog fakulteta i Univerziteta u Sarajevu za dodjelu diplome.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.