Iz kompanije Bingo se oglasili u jeku napada na Ukrajinu i otvoreno poručili zabrinutim ljudima: “Imamo dovoljne zalihe osnovnih životnih namirnica”

Kompanija Bingo obavještava sve građana da najveći trgovački lanac u BiH ima dovoljne zalihe osnovnih životnih namirnica, za potrebe bh. tržišta.

“Lanci opskrbe nisu ugroženi, niti imamo najavu, od strane ključnih dobavljača u ovim kategorijama, o potencijalnim problemima u snabdijevanju. Apelujemo na građane da kupuju odgovorno i u skladu sa svojim uobičajenim potrebama”, saopćili su.

U isto vrijeme, Bingo će poduzeti sve mjere da spriječi prekomjernu kupovinu, radi preprodaje robe.

“Svi naši zaposleni u maloprodaji i distribuciji ulažu maksimalne napore da se roba iz skladišta nađe na policama, u najkraćem mogućem roku”, rečeno je.

Drugi dan je invazije na Ukrajinu. Rusija je od 4:30 sati ujutro po lokalnom vremenu izvršila napad na prijestolnicu Kijev. Agresorske snage napadaju iz više smjerova, a podržavaju ih separatisti i Bjelorusija. Na ukrajinske gradove padaju projektili, čuju se sirene, veliki broj ljudi napušta gradove.

Evropska unija je uvela novi paket sankcija protiv Moskve. Američki predsjednik Joe Biden sinoć izjavio da se SAD, za sada, neće miješati u rat u Ukrajini. Najavio je kako će Rusiju odsjeći od finansijskog svijeta. Ruski lider Vladimir Putin spreman vratiti se za pregovarački sto.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.