Južnokorejanci otpjevali “Molitvu” od Marije Šerifović i dobili ovacije!

Nastup kvarteta u južnokorejskom muzičkom showu “Phantom Singer” privukao je pažnju na prostoru Balkana, s obzirom na to da je kvartet otpjevao pjesmu “Molitva” srbijanske pjevačice Marije Šerifović.

Marija je pjesmu “Molitva” otpjevala na Euroviziji 2007. godine u Hartwall Areni u finskom Helsinkiju i ostvarila prvu pobjedu za Srbiju na planetarno poznatom takmičenju.

Iako je show popularan u Južnoj Koreji, ovog puta privukao je pažnju i daleko izvan granica. Izvedba kvarteta naročito je zanimljiva na Balkanu, jer su otpjevali pjesmu našeg govornog područja, što zvuči veoma simpatično.

“Phantom Singer” je muzički show u Južnoj Koreji koji bira najbolji muški kvartet, a emisija se prikazuje na televizijskom programu JTBC-a.

Svaka sezona sastoji se od četiri runde i svaki takmičar prolazi kroz solo, duet i trio faze. Na kraju, tri kvarteta se sastaju u finalu. Nagrada je 100 korejskih kiliona i prilika za održavanje koncerata širom države, ali i objavljivanje albuma na svjetskom nivou.

Show nastoji da nađe perfekciju i harmoniju među muškim glasovima, radeći na žanrovima opere i mjuzikla uz dodatak pop muzike. Ovakav format muzike doveo je do “crossover sindroma” u Južnoj Koreji, a koncertna turneja 2017. godine rasprodata je za svega 15 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.