Kakva igra Hrvatske, na kraju dominacija, nevjerovatan meč i potpuni preokret za velikih 4-1 protiv Kanade!

Fudbaleri Hrvatske i Kanade odigrali su izuzetno važan meč 2. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru, a nakon uvodnog šoka i gola Alphonsa Daviesa u sedamdesetoj sekundi meča stiglo je olakšanje za susjede.

Naime, Andrej Kramarić je pogodio u 36. minuti za izjednačenje, a Marko Livaja u 44. minuti dovodi Hrvate u vodstvo.

U drugom poluvremenu dominacija bh. susjeda. Odigrali su zaista borbeno i zaslužili pobjedu. Kramarić je opet pogodio, a u 94. minuti je sve riješio Lovro Majer i pogodio za konačni rezultat.

Zaista sjajan meč smo gledali, jedan od najboljih na ovom prvenstvu.

Na početku meča šok i nevjerica

Davies je u 1:10 minuti pogodio za vodstvo Kanade i to nakon što je iskoristio uspavanost Juranovića i preko njega pogodio glavom, a centrirao mu je Buchanan s desne strane.

Hrvatska zasluženo dolazi do poravnanja u 36. minuti. Perišić je dodao do Kramarića, a on pogađa za 1:1 i vraća stvari na početak.

Sjajan pogodak postiže Livaja u 44. minuti, odlično je pogodio s vrha kaznenog prostora, Borjan nije imao nikakvu šansu. Kakav preokret Hrvatske za samo osam minuta, Kanađani u nevjerici.

Bili su Hrvati bolji i sasvim zasluženo su se vratili.

Inače, Hrvatskoj je u 26. minuti poništen gol koji je postigao Kramarić jer je prije toga Livaja bio u nedozvoljenoj poziciji – javio je Klix.

Velika prilika za Hrvatsku u 54. minuti. Bila je to jako lijepa akcija, Modrić je odigrao povratnu loptu za Kramarića, koji je šutirao iz prve, no Borjan je ovaj put jako dobro reagovao.

U 70. minuti Perišić je asistirao za Kramarića, a on nakon sjajnog prijema lopta još bolje pogađa dalji ugao i donosi veliku prednost od 3:1 za svoj tim!

Nova šansa za Hrvatsku u 72. minuti. Kramarić je umalo postigao hat-trick, malo je zakasnio na centaršut s desne strane.

Fantastičan meč, konstantno se igralo s jedne na drugu stranu.

Hrvatska je riješila pitanje pobjednika u 94. minutu, postigla je i četvrti pogodak. Izašli su Oršić i Majer sami na golmana Kanade, a nakon toga poslali loptu u praznu mrežu. Potop Kanade u ovom meču!

Sada im je potreban samo bod protiv Belgije za plasman u nokaut fazu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.