Kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, promet vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. I na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta, piše BIHAMK.

“Upozoravamo vozače na olujne udare vjetra na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. Budite maksimalno oprezni i držite odstojanje između vozila.

U toku su radovi na zamjeni dilatacije na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog čega se saobraća dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova”, navodi BIHAMK.

“Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Zenica-Žepče (Golubinja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Kalesija-Sapna i Priboj-Teočak.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja ) od sutra 18.04. ponovo počinju noćne obustave saobraćaja u vremenu od 23:30 do 04:30 sati.

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase na dionici Rudo-granični prelaz Uvac. Za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena je na 20 km/h.

Zbog Katoličkog Uskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine”, istakli su iz BIHAMK-a

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.