Lider bh. dijaspore Ahmed Husagić uputio je snažan poziv građanima BiH van domovine: “Dragi moji, pozivam vas sve da nam se priključite u debati”

Lider bh. dijaspore Ahmed Husagić uputio je snažan poziv građanima BiH van domovine da u što većem broju glasaju na predstojećim izborima.

Upravo zbog toga za večeras je najavljena Zoom konferencija na kojoj će učestvovati članovi Bundestaga Jasmina Hostert i Adis Ahmetović te švedski zastupnik Denis Begić i lider Pokreta za domovinu Ahmed Husagić.

“Dragi moji, pozivam vas sve da nam se priključite u debati i budete slobodni postaviti pitanja i dati sugestije našim gostima kao i nama iz pokreta.

Molim vas da pozovete i članove svoje porodice i prijatelje da nam se priključe.

Ovaj naš Zoom-razgovor je također start registracije glasača i glasačica izvan domovine. Samo dijaspora može da napravi političku promjenu u BiH. Na nama je odgovornost.

Molim vas da pozovete i svoju porodicu i prijatelje da nam se priključe”, napisao je Husagić na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Link za Zoom možete pronaći klikom ovdje.

Inače, Pokret Snaga Domovine po prvi put okuplja evropske političare i političarke bosanskih korijena kako bi podržali projekat denokratske participacije dijaspore na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini koji se trebaju održati 02.10.2022.

Važno je istaći, da su liberalne političke snage u europi prepoznale važnost Bosne i Hercegovine a pogotovo važnost predstojećih izbora.

Jer u vrijeme agresije Rusije na Ukrajinu važnost stabilnosti u drugim dijelovima Evrope je od ključnog značaja. Ali bez obzira na podršku važnih eueopskih sila, samo građani i građanke BiH mogu donijeti promjenu. U toj promjeni jedno od ključnih mjesta igra njena dijaspora.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.