Majke Srebrenice o prijetnji Dušanke Majkić jasno i javno odgovorile: Izgleda ti nije dovoljno hiljade ubijenih ljudi

Nakon što je Dušanka Majkić, državna parlamentarka, prijetila ruskom agresijom na Bosnu i Hercegovinu, reakcije pristižu sa svih strana.

Na Twitteru su se oglasile i Majke Srebrenice. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Jadno je što u Bosni još uvijek postoje ljudi koji žele rat, krv, ubistva i slično. Dušanki Majkić izgleda nije dovoljno hiljade ubijenih ljudi, nije dovoljno što su njeni idoli počinili genocid nad našom djecom. U Bosni i Hercegovini neće biti rata!”, poručile su u objavi Majke Srebrenice.

Podsjetimo, Majkić je u skandaloznoj poruci navela:

“Da podsjetimo: Moskva je u martu 2021. godine rekla da će reagovati ako BiH preduzme korake ka pridruživanju NATO-u. Nemojte poslije da niste znali.”
Fadila Efendić, predsjednica Udruženja “Srebreničke majke”, na vijest da je Rusija pokrenula vojnu intervenciju u Ukrajini, poručila je da situacija nije dobra.

“Nijedan sukob, nijedan rat nikome nije donio dobro. Žao mi je što se to desilo. Želim da se što prije to okonča, da se povuku snage, nije dobro”, poručila je Efendić kojoj su u genocidu počinjenom u julu 1995. godine u Srebrenici ubijeni muž, sin i još 22 člana šire porodice.

Kazala je da je tokom agresije na BiH sve vrijeme bila u Srebrenici i da zna šta znače sukob i rat.

“To je nešto najgore što čovjek može doživjeti u životu. Tada na površinu ispliva sve ono što je ružno i teško”, izjavila je Efendić za AA.

Nura Begović, predstavnica Udruženja “Žene Srebrenice”, poručila je da je ovo za njih šokantna vijest.

“Pogotovo nama u Srebrenici, znate šta smo sve doživjeli i preživjeli. Imam osjećaj da je isti scenarij, isto kao što je bila i agresija na Bosnu i Hercegovinu i našu Srebrenicu. Dajemo punu podršku Ukrajini i narodu Ukrajine. Poručujemo cijelom svijetu da zaštite te ljude i da im pomognu da opstanu, da im ne bude kasno, kao što je nama bilo.

Sada svi dolaze i oplakuju i svima im je žao nas, a kada su trebali da naprave pravi potez, da nas zaštite, nisu to htjeli”, poručila je Begović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.