Dušanka Majkić u Parlamentu BiH ljutito poručila: Džaba ste se trudili, niko vas nije primijetio; Jusufović: Baš me briga šta vi mislite

Raspravu u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ponovo su obilježile “varnice” između delegatkinje Dušanke Majkić (SNSD) i delegata Zlatka Miletića (nezavisni delegat), a Majkić je ovaj put na svoj način i bez velike veze s temom prozvala i Muniba Jusufovića (SBB).

Majkić je tako na temu hitne procedure usvajanja izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH, koje su predložili delegati HDZ-a, raspravljala o saopćenju SDA o tome zašto za SDA nije prihvatljiv HDZ-ov prijedlog.

– Ovo ko vam je pisao je genijalac – rekla je Majkić.

Munibu Jusufoviću je kazala kako njega i SBB niko u medijima nije primijetio i spomenuo da je on, zajedno s delegatima SDA, jučer odlučio ne doći na hitnu sjednicu Doma naroda.

– Džaba ste se trudili – dodala je Majkić.

Tokom rasprave i osvrta na ono što su prije nje govorili delegati, Majkić je ponovila stav, koji konstantno iznosi i HDZBiH, da imaju dva bošnjačka člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Jusufović joj je dogovorio da on ima svoj stav i jako puno parlamentarnog iskustva.

– Baš me briga šta vi mislite – dodao je Jusufović.

Miletić je tražio da se rasprava vrati na tačku dnevnog reda jer ako će se pričati o saopćenjima stranaka, ima i on mnogo njih o kojima bi mogao pričati – prenosi Faktor.

Zamolio je Majkić da ne vrijeđa druge.

– Željko Komšić nije bošnjački član Predsjedništva BiH. On je Hrvat. Vi ste rekli da imamo dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH.

Nemojte da upotrebljavam koji je prikladan izraz toga. Kad je u pitanju RS, shvatam da vi ovo doživljavate lagodno. Ali kad je u pitanju hrvatski narod u RS-u, on je sveden na statističu grešku – rekao je Miletić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.