“Nemojte poslije da niste znali”- rečenica je Dušanke Majkić: Prijetnja Bosni i Hercegovini da će se dogoditi ukrajinski scenariji…

Predsjednik Platforma za progres Mirsad Hadžikadić komentarisao je posljednje izjave Dušanke Majkić i njenih kolega iz RS.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Nemojte poslije da niste znali”, rečenica je Dušanke Majkić kojom prijeti da će se Bosni i Hercegovini dogoditi ukrajinski scenarij, ukoliko država nastavi putem euroatlantskih integracija i pridruživanja NATO savezu.

Umjesto osude ruske agresije i udara na suverenitet Ukrajine, zvaničnici RS su se svrstali u red najnazadnijih režima koji podržavaju politiku Moskve.

Dušanka Majkić je otišla i korak dalje, te je osokoljena ruskom vojnom silom, zaprijetila ratom u Bosni i Hercegovini. Njen istup je neodoljivo podsjetio na riječi Radovana Karadžića iz oktobra 1991., kada je u istom maniru prijetio kako će demokratska volja naroda “odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak”.

Želim poručiti gospođi Majkić, kao i svim njenim istomišljenicima, kako Bosna i Hercegovina za nekoliko dana slavi 30 godina nezavisnosti, dok su oni koji su prijetili i napadali, okončali političke i životne karijere na deponijama historije u bijegu i tamnici.

Zato, “nemojte poslije da niste znali”, stoji u saopštenju.

Podsjećamo, Dušanka Majkić, državna je parlamentarka koja je u ovu instituciju stigla zahvaljujući svojoj stranci, SNSD-u, političkoj partiji na čijem je tronu Milorad Dodik.

Stavovi Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine – hoćemo reći, i on i Majkić svaki mjesec zajedno uzmu skoro 10 hiljada maraka na ime plaća od BiH – oko invazije Rusije na Ukrajinu nikoga nisu začudili.

Dodik je dakako jedan od tek nekoliko zvaničnika u Europi koji nisu osudili ono što je Rusija napravila Ukrajini, pa stoga ne bi trebalo čuditi da i Majkić smatra da je “fer i korektno” ono što se trenutno odvija u Ukrajini – a to je agresija.

No, Majkić je otišla i korak dalje.

U skandaloznoj poruci, zaprijetila je BiH ruskom agresijom:

“Da podsjetimo: Moskva je u martu 2021. godine rekla da će reagovati ako BiH preduzme korake ka pridruživanju NATO-u. Nemojte poslije da niste znali.”

Njena poruka izazvala je šok i zgražanje šireg dijela javnosti, a prvi je odgovorio delegat u federalnim skupštinskim klupama Amer Obradović koji je na Twitteru otvoreno poručio:

“Državna parlamentarka prijeti ruskom agresijom na Bosnu i Hercegovinu. Dušanka, možda je tebi draže rusko govno nego američka pita i da huda ne znaš da takav stav vodi u izolaciju i bijedu, ali ovdje Rus nikad nije kročio…

I neće.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.