in ,

Majke Srebrenice se oglasile nakon što je usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici: Hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice se nalaze u Crnoj Gori, gdje su se sastale sa Milom Đukanovićem, predsjednikom Crne Gore, a posjetile su i kancelariju Bošnjačke stranke, koja je inicirala Rezoluciju o Srebrenici u crnogorskoj Skupštini

Majke Srebrenice oglasile su se putem Twittera nakon što je Skupštine Crne Gore usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

“Skupština Crne Gore usvojila je Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Hvala Vam prijatelji!”, kratko stoji u tvitu.

Majke Srebrenice se nalaze u Crnoj Gori, gdje su se sastale sa Milom Đukanovićem, predsjednikom Crne Gore, a posjetile su i kancelariju Bošnjačke stranke, koja je inicirala Rezoluciju o Srebrenici u crnogorskoj Skupštini.

Ranije su naglasile da su zahvalne što će Crna Gora usvojiti ovu Rezoluciju.

Podsjećamo, Skupština Crne Gore je glasala o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, koju je inicirala Bošnjačka stranka Crne Gore, a ona je usvojena sa 55 glasova za, 19 protiv, sedam je bilo suzdržanih.

Glasanju za Rezoluciju je prethodilo glasanje za 22 amandmana koja su uložena od raznih stranaka. Odlučivalo se većinom glasova.

Također, Vladimir Leposavić, ministar pravde i ljudskim prava Crne Gore, smijenjen je sa dužnosti, odlučila je Skupština Crne Gore, a sve zbog relativiziranje negiranja genocida u Srebrenici.

Bivši premijer Crne Gore Duško Marković bez dlake na jeziku: “Glasanje za Rezoluciju o Srebrenici je ne samo politička, nego i lična i moralna obaveza prema žrtvama”

Komentar Dragana Metkića u vezi Novaka Đokovića i Semira Osmanagića nasmijao mnoge