in ,

Mediji u Sloveniji bruje o piramidama u Bosnu i Hercegovini!

Projekat istraživanja Bosanske doline piramida godinama je prisutan u slovenačkim printanim medijima

Semir Osmanagić
Semir Osmanagić

Projekat istraživanja Bosanske doline piramida godinama je prisutan u slovenačkim printanim medijima, a ovih dana interesantan članak o Bosanskoj dolini piramida donosi i treći najtiražniji slovenački list „Slovenske novice“.

Novinar Primož Hieng potpisuje interesantan tekst u sklopu ovog lista, odnosno u rubrici Magazin, Nedeljnih novica, a i sam naslov teksta je izuzetno interesantan „Došao u muzej, vidio piramidu“.

U zanimljivom tekstu slovenački novinar donosi priču o rekordnoj sezoni u Bosanskoj dolini piramida, posjetama Novaka Đokovića, ali i priznanjima koja je za svoj rad dobio osnivač Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, dr. Semir Osmanagić.

Novinar Hieng također slovenačkoj javnosti govori o istraživanjima u Visokom, te o najnovijim otkrićima koja se se desila u protekle dvije godine.

Nakon domaćih medija koji u sve većem broju obraćaju pažnju na projekat istraživanja prvih europskih piramida, te medija iz Srbije, koji su protekle sezone iz Visokog objavili brojne pozitivne priče, i slovenački mediji svojim čitateljima donose nove pozitivne priče iz Visokog, na početku nove sezone, za koju se nadamo da će biti ponovo rekordna – saopšteno je iz Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca.

PREDIVNE VIJESTI DOLAZE IZ TUZLE Nana Fata Orlović danas je otpuštena sa Klinike za plućne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra

Izetbegović o posjeti Vučića: “Zbog onog što smo u Sandžaku uradili nam uzvraćaju uslugu”