Milan Dunović poslije sastanka u zgradi Delegacije EU: “DF neće nikada pristati na nejednaku vrijednost glasa”

Posljednje Vijesti

Član Predsjedništva Demokratske fronte (DF) i potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović izjavio je da je na sastanku u zgradi Delegacije EU najviše govora bilo o izmjeni Izbornog zakona.

“Istina, bilo je insistiranja predstavnika međunarodne zajednice da se vodi računa o integritetu i transparentnosti izbornog procesa i nadam se da svi akteri nemaju ništa protiv dekriminalizacije izbornog procesa.

To ćemo saznati u budućnosti, za svaku političku stranku šta misli u vezi tog pitanja”, izjavio je Dunović nakon sastanka s američkim izaslanikom za izbornu reformu Matthewom Palmerom i predstavnicom Evropske unije Angelinom Eichhorst.

Naveo je da su, kada se govori o izmjeni Izbornog zakona, ponovo čuli neka insistiranja na virtulenim izbornim jedinicama.

“Demokratska fronta neće nikada pristati na nejednaku vrijednost glasa i da se građani razdvajaju po etničkom principu. To je za nas jednostavno neprihvatljivo”, rekao je Dunović.

Dodao je da je tema sastanka u prvom redu trebala biti funkcionalnost Federacije BiH, ali da se o Federaciji na neki način najmanje pričalo, te da je sutra nastavak o toj temi.

Leave your vote