Muriz Memić emotivno, pozvao građane BiH na proteste: “Čekam da se konačno isplačem za djetetom”

Događaji Posljednje Vijesti

Muriz Memić jako emotivno, pozvao građane BiH na proteste: “Čekam da se konačno isplačem za djetetom”

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića čija smrt nije razjašnjena ni nakon pet godina, poziva sve građane Bosne i Hercegovine da dođu na proteste 11. septembra u 13 sati u Sarajevu, te ističe kako “pet godina čeka da se isplače za svojim djetetom”.

“Ovo je Sarajevo koje skriva ubice. 8. februara 2016. u Sarajevu je ubijen moj sin Dženan. Tužioci, policajci, vještaci, doktori su pomagači ubica, oni skrivaju ubice. Svi oni zajedno su se udružili i montirali lažnu optužnicu. To je na kraju Vrhovni sud i potvrdio. Optužnica Dalide Burzić je bila lažna”, rekao je na početku svoga obraćanja Muriz Memić.

“Očekujem da bude otvorena istraga za ubistvo. Sve što mi je Gordana Tadić (glavna tužiteljica Tužilaštva BiH) obećala to je i uradila. Jasno je da je cilj da se smijeni Gordana Tadić jer radi na ovom predmetu i predmetu Davida Dragičevića“, dodao je Memić.

Istakao je i da “oni koji rade na smjeni Gordane Tadić su između ostalih i Mahmud Svraka i Alena Kurspahić”, za koju je rekao da je “bliska prijateljica Dalide Burzić”.

Naveo je i kako je pet godina “zavaravanja” prošlo kao i suđenja, Ljubi i Bekriji Seferović. Potcrtao je da su “milioni potrošeni jer su Ljubo i Bekrija podmetnuti kao dokazi”.

“Tri puta su oslobođeni i neko za to mora odgovarati. Čekam da se konačno isplačem za svojim djetetom; ne mogu čekati još pet godina. Ovo se tiče svih nas, sada je vrijeme, sada moramo da tražimo da rade svoj posao oni koji su za to plaćeni i da se maknu ubice i njihovi pomagači“, istakao je Muriz Memić.

Dvadeseti protesti po redu porodice Memić bit će održani u subotu, 11. septembra ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u 13 sati. Muriz Memić je pozvao sve građane Bosne i Hercegovine da dođu na proteste i da se jave na Facebook grupu Pravda za Dženana Memića ukoliko im treba neka vrsta pomoći u vezi sa dolaskom.

“Budite na pravdi istine. Pomozite mi i radi sigurnosti vaše djece. Ovo radim zbog budućnosti druge djece i drugih građana koji nemaju snage da se bore sa ovom hobotnicom“, naveo je Muriz Memić u svome obraćanju.

Leave your vote