Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka najavljuje velike stvari pred nastup u Dijamantskoj ligi u Parizu: “Vrijeme je za brzu trku, prošao sam kroz težak period”

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka sutra će nastupiti na mitingu Dijamantske lige koje će se održati u Parizu.

Sjajni Tuka ističe kako se veoma dobro spremio za nastup, te da može do dobrog rezultata.

“Što se tiče Pariza, očekujem jako brzu trku sutra navečer, jer je većina u sjajnoj formi sto pokazuju njihovi trenutni rezultati. Poslije nekoliko uvodnih trka koje sam imao vrijeme je došlo za jednu brzu trku i spuštanje vremena na 800m”, rekao je Amel – prenosi N1.

Osvrnuo se i na prethodne nastupe.

“U Rabatu sam se osjećao sjajno u toku trke tako da isto očekujem ovdje u Parizu. Ono što ne znate, niti sam htio potencirati, dok ne bude prošlost, jeste to da sam u posljednje vrijeme prolazio kroz jedan teži period u svojoj dosadašnjoj karijeri, pa je i sve to utjecalo na ‘lošije’ rezultate i sporije ulaženje u formu iako sam trenirao jako, jako dobro.

Čak i po povratku iz Maroka, dva dana sam se osjećao jako loše, imao sam velike mučnine, probleme sa stomakom, pa se nadam da to neče ostaviti traga na moje tijelo i da ću izvući svoj maksimum u narednim trkama”, ističe Tuka, a potom dodaje:

“Općenito poslije svega sto mi se dešavalo u ovom periodu, osjetim veliko olakšanje i slobodno mogu reći da je ovo tek početak sezone za mene, s obzirom na ti da konačno mogu da uživam u ovome sto volim da radim.”

Trka Dijamantske lige na 800 metara u Parizu na rasporedu je sutra, a Tuka će na stazu od 21 sat i 54 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.