Završena je trka i poznati su rezultati: Najbolji bh. atletičar Amel Tuka osvojio na mitingu Dijamantne lige u Parizu deseto mjesto 

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka osvojio je deseto mjesto na mitingu Dijamantne lige u Parizu.

Tuka je kroz cilj prošao s vremenom 1:46.88 i zauzeo je posljednje mjesto u konkurenciji deset takmičara.

Slavio je Francuz Benjamin Robert s vremenom 1:43.75, a iza njega su ostali Australac Peter Bol (1:44.00) i Tony Van Diepen (1:44.14).

Prethodno je Tuka prije dvije sedmice u utrci na 800 metara na atletskom mitingu u Rabatu osvojio peto mjesto s vremenom 1:46:53.

Tuka je ove godine na 800 metara najbrže trčao u italijanskom Grosetu gdje je ostvario vrijeme 1:46.15 te zauzeo 3. mjesto.

Prije trke Tuka se osvrnuo na trenutnu formu i stuaciju.

“Što se tiče Pariza, očekujem jako brzu trku , jer je većina u sjajnoj formi sto pokazuju njihovi trenutni rezultati.

Poslije nekoliko uvodnih trka koje sam imao vrijeme je došlo za jednu brzu trku i spuštanje vremena na 800m”, rekao je Amel.

Osvrnuo se i na prethodne nastupe.

“U Rabatu sam se osjećao sjajno u toku trke tako da isto očekujem ovdje u Parizu. Ono što ne znate, niti sam htio potencirati, dok ne bude prošlost, jeste to da sam u posljednje vrijeme prolazio kroz jedan teži period u svojoj dosadašnjoj karijeri, pa je i sve to utjecalo na ‘lošije’ rezultate i sporije ulaženje u formu iako sam trenirao jako, jako dobro.

Čak i po povratku iz Maroka, dva dana sam se osjećao jako loše, imao sam velike mučnine, probleme sa stomakom, pa se nadam da to neče ostaviti traga na moje tijelo i da ću izvući svoj maksimum u narednim trkama”, istakao je tada Tuka, a potom dodao:

“Općenito poslije svega sto mi se dešavalo u ovom periodu, osjetim veliko olakšanje i slobodno mogu reći da je ovo tek početak sezone za mene, s obzirom na ti da konačno mogu da uživam u ovome sto volim da radim”, rekao je prije trke Tuka.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.