Kakav trenutak za Brunu Petkovića i reprezentaciju Hrvatske u Kataru, Brazil je u šoku, rezultat je 1-1!

Završen je regularni dio meča četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru između Brazila i Hrvatske, a rezultat je bio 0-0, tako da se išlo u produžetke.

Neymar na kraju prvog produžetka pogađa za 1-0.

Nakon fantastične akcije, Neymar je izašao sam ispred Livakovića, zaobišao ga, a nakon toga loptu poslao pod prečku za vodstvo Brazilaca.

VEZANI TEKST: Nevjerovatna drama u penal završnici četvrtfinala SP u Kataru: Hrvatska je protiv Brazila “lavovski” uspjela proći dalje, heroj je Dominik Livaković!

U 118- minuti Bruno Petković izjednačava za 1-1.

Ide se na penale!

Treba naglasiti da Hrvati zaista hrabro i srčano igraju, a golman Dominik Livaković fantastično brani čitav meč.

Brazilci su bili dominantniji tokom meča, ali kao da su i oni pali sa energijom u posljednjim minutama regularnog toka i produžetaka.

Glavni sudija meča je Michael Oliver iz Engleske, a pomažu mu sunarodnjaci Stuart Burt i Gary Beswick – javlja Klix.ba.

Tok meča:

5’ – Prvi udarac na meču! Vinicius je ostao sam na lijevoj strani, centrirao je, odbrana Hrvatske to blokira, a nakon što mu se vratila lopta, šutirao je u dalji ugao golmana Livakovića, no čuvar mreže Dinama je to zaustavio bez problema.

9’ – Perišić je ubacio s lijeve strane, tražio je Vlašića na drugoj stativi, ali je poslao loptu daleko od njega. Hrvati još uvijek bez udarca prema golu.

13’ – Prvi opasan napad Hrvatske! Juranović je odlično iznio loptu sa svoje polovine, dodao je do Pašalića na desnoj strani, on je odmah centrirao, ali Perišić nije najbolje zahvatio loptu.

14’ – Perišić je dribao Militaoa na lijevoj strani i izborio je prvi korner za Hrvatsku. Modrić je ubacio, ali Richarlison reaguje i izbija loptu. Nakon toga, Brazilci su ubrzo izgubili loptu, tačnije Modrić je oduzeo Casemiru, ali nije uspio uraditi ništa više.

19’ – Kramarić je probao udarcem s distance, ali je to odbrana Brazila blokirala. Odlično Vatreni stoje na početku meča.

20’ – Sjajna akcija Viniciusa i Richarlisona, na kraju Gvardiol blokira udarac koji bi možda završio u mreži. Nakon toga, šutirao je i Neymar, no bio je to lagan zadatak za Livakovića.

25’ – Juranović je odlično probio po desnoj strani, Danilo ga je žestoko udario i to je čak bilo na ivici crvenog kartona, no sudija Oliver je samo pokazao žuti. Mogla je ovo biti velika šansa za Vatrene da Juranović nije zaustavljen.

31’ – Prvi žuti karton za Hrvate. Brozović je srušio Vinicusa, a sudija Oliver mu je pokazao javnu opomenu.

37’ – Dobro su Hrvati iznijeli loptu, Brozović je došao skroz do kaznenog prostora, ali je na kraju izgubio loptu i poslao je u gol-aut.

Drugo poluvrijeme:

47’ – Najbolja šansa na utakmici! Vinicus je probio po desnoj strani, ubacio, jedan hrvatski igrač je zahvatio loptu i poslao je prema svom golu, ali je Livaković odbranio!

48’ – Nova velika šansa za Brazil! Sjajno su kombinovali Vinicius i Neymar, ovaj drugi šutira, odbrana Hrvatske blokira, no lopta se uz dosta sreće odbila na nogu Viniciusu, ali je Livaković odbranio.

55’ – Velika šansa za Brazil! Neymar je izašao sam ispred Livakovića s lijeve strane, šutirao je, ali golman Vatrenih fantastično zaustavlja.

66’ – Velika šansa za Brazil! Paqueta je izašao sam ispred Livakovića, ali je opet golman Dinama čudesno odbranio u sačuvao svoju mrežu. U nastavku akcije nastala je gužva u petercu Hrvatske, ali je Kovačić izbacio loptu. Pritisak Brazila i puno bolja igra u nastavku.

76’ – I još jednom, sjajni Livaković! Neymar je opet izašao sam pred golmana Hrvatske, ali mu je čuvar mreže Dinama još jednom odbranio. Kakva partija, uz Juranovića definitivno najbolji igrač kod Vatrenih!

80’ – Livaković opet brani! Neymar je primio loptu na drugoj stativi, vratio je povratnu loptu do Paquete, no njegov prizemni udarac uhvatio je sigurni Livaković!

85’ – Sve manje vremena da u regularnih 90 minuta vidimo pogodak. Podsjećamo, ako rezultat bude 0:0, igraju se produžeci, a nakon 120 minuta i penali.

86’ – Nova šansa za Brazil! Militao je došao skroz do kaznenog prostora, šutirao je, ali lopta uz blok odlazi pored gola.

Ide se u produžetke!

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.