Nažalost nismo uspjeli, tako je malo falilo… Juniori BiH na tragičan način ostali bez historijskog nastupa na Evropskom prvenstvu

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na tragičan način ostala je bez historijskog nastupa na Evropskom prvenstvu. Nekoliko minuta nas je dijelilo od Eura, ali je Francuska slavila rezultatom 2:1 i izborila veliko takmičenje.

Turnir je do završnih minuta bio fantastičan za BiH. Savladali smo Češku i Švedsku i protiv domaćina Francuske bio nam je potreban samo bod. Imali smo sve u svojim rukama do 83. minute, ali je na kraju završeno porazom.

Francuzi su više prijetili i imali nešto više od igre u prvom dijelu, ali nisu bili konkretniji od naših mladih nogometaša.

Kako je krenulo drugo poluvrijeme, selektor Barbarić je u igru uveo jednog od najvećih talenata Hajduka Filipa Čuića i to se ispostavilo kao perfektan potez.

Mladi ofanzivac splitskog kluba pogodio je dvije minute nakon što je ušao u igru na asistenciju kapitena Petra Sučića.

No, od 83. do 85. minute Francuzi postižu dva gola za veliki preokret. Pogađali su Lamine Cisse i Felix Nzouango i tako donijeli veliko slavlje domaćih navijača u Daxu, gdje se igrala cijela grupa.

Tako je sjajna generacija bh. nogometaša ostala na tragičan način bez historijskog uspjeha. Evropsko prvenstvo igra se u Slovačkoj od 20. jula do 2. augusta. Učestvuje samo osam najboljih selekcija Evrope.

Do sada su poznata samo dva učesnika Evropskog prvenstva. To je domaćin turnira Slovačka i reprezentacija Rumunije koja je već osvojila svoju grupu. Još pet reprezentacija koje putuju na Euro saznat ćemo danas, dok su utakmice odgođene u grupi u kojoj je Ukrajina, zbog ruske agresije na ovu zemlju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.