NBA igrač odlučio da će igrati u budućnosti za BiH: Jusuf Nurkić i ja ćemo definitivno udružiti snage…

Bosanac Luka Garza igra svoju debitantsku sezonu u NBA ligi, nedavno je potpisao ugovor sa Detroit Pistonsima, koji su ga izabrali na ovogodišnjem draftu.

Riječ je o košarkašu bh. porijekla koji bi u budućnosti trebao zaigrati i za reprezentaciju naše zemlje, što je potvrdio u razgovoru za Nova BH.

“U ovom trenutku sam u procesu završavanja papirologije oko dobijanja državljanstva Bosne i Hercegovine. I nadam se, kada to bude gotovo, da ću igrati za reprezentaciju”.

Na pitanje gleda li utakmice reprezentacije BiH, košarkaš Detroita je odgovorio:

“Jesam i prije. Moj rođak Amar Alibegović je igrao za reprezentaciju. Jusuf Nurkić je neko s kim sam razgovarao još dok sam bio na koledžu, o tome da igram za BiH. Bio mi je velika podrška, odličan je. Jako sam uzbuđen jer ćemo u budućnosti udružiti snage i igrati zajedno”.

Također je istakao kako dolazi iz sportske porodice.

“Moj djed Refik Muftić je bio profesionalni fudbalski golman. Moja majka je igrala košarku Šejla Garza, otac također na koledžu. Moj ujak je Teoman Alibegović, koji je igrao za reprezentaciju Slovenije, kao i za reprezentaciju bivše Jugoslavije. Moja tri rođaka igraju u Evropi, tako da je cijela moja porodica jako uspješna u sportu”, kazao je Garza.

Dobro nam došao, Luka…

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.