in , ,

Nova gradonačelnica Sarajeva odgovorila gradonačelniku Istočnog Sarajeva: “Neće biti promjene ploča!”

Karić je navela da za vrijeme gradske administracije na čijem je čelu neće biti promjene ploča, te da je srpski narod u BiH konstitutivan

Nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odgovorila je gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću nakon što je Gradu Sarajevo i Općini Stari Grad uputio zahtjev za uklanjanje tabli na sarajevskoj Vijećnici i u ulici Ferhadija, kao i za promjenu naziva sarajevskih ulica.

Karić je navela da za vrijeme gradske administracije na čijem je čelu neće biti promjene ploča, te da je srpski narod u BiH konstitutivan.

“Za vrijeme gradske administracije na čijem sam čelu neće biti promjene ploča. Srpski narod u Bosni i Hercegovini je konstitutivan narod i narod koji je ugrađen u temelje ZAVNOBIH-ovske Bosne i Hercegovine ali osporavanje historijskih i sudski utvrđenih činjenica je nedopustivo”.

Još je uputila poziv Ćosiću.

“Pozivam Gradonačelnika Istočnog Sarajeva da radimo na razvoju i zajedničkim projektima poput EYOF-a. Podsjećam da je samo u jednoj noći, od granata, 25. na 26. august 1992. godine uništeno 80 posto od ukupnog bibliotečkog fonda Vijećnice, a ovaj lijepi i vrijedni spomenik kulture je razoren. Oko dva miliona knjiga, članaka i časopisa su nepovratno uništeni”, navela je Karić.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Kako je Senad ugostio čika Jovu za Dan Grada: “Pogledaj ga lafčino”

Aleksandar Vučić odgovorio ambasadoru Njemačke: Ne želim ga vrijeđati, nije zaslužio