Novalić ugostio Vranja koji je pušten iz pritvora: “Drago mi je da sam pomogao insanu kao što si ti”

Posljednje Vijesti

Federalni premijer Fadil Novalić sastao se s Edinom Vranjem, koji je prije nekoliko dana pušten iz pritvora u Srbiji. Premijer je na Facebooku poručio da je neizmjerno sretan što je heroj Edin Vranj konačno u svojoj domovini.

“Edine, ovo druženje mi je potvrdilo da si ljudska veličina. Drago mi je što sam bio u mogućnosti da pomognem insanu kao što si ti. Znaj da ti uvijek stojim na raspolaganju”, naveo je Novalić uz zajedničku fotografiju.

Kako je zaključio, ovo je samo početak borbe za heroje koji su nepravedno privedeni.

“Ali to je borba u kojoj ćemo pobijediti, jer imamo gazije kao što je Edin Vranj na našoj strani”, napisao je Novalić.

Podsjetimo, Vranju je 14. septembra određen pritvor. Kako je tada saopćio Viši sud u Beogradu, sudija za prethodni postupak Odjeljenja za ratne zločine je nakon saslušanja osumnjičenog donio rešenje kojim je Vranju odredio pritvor do 30 dana.

Pritvor je određen, kako je tada navedeno, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na to da postoji opasnost da bi okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao pobjeć.

“Protiv navedenog rješenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rješenja krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu”, navedeno je tada.

No novom odlukom Edin Vranj je pušten prije nekoliko dana i sada se nalazi u BiH.

Leave your vote