Obradovali postače: “Merhamet” Norveške obezbijedio sredstva za iftare u Ze-Do kantonu

Regionalni odbor “Merhameta” Zenica pripremio je i podijelio još 170 iftara, za koje je sredstva obezbijedio “Merhamet” Norveške.

Od tih 170 iftara, 100 iftara je podijeljeno postačima u džematima u Kaknju: Dumanac, Bičer, Koprivnica, Tičiči i Ivnica, dok je 70 iftara dopremljeno za postače u džematu Gnjusi kod Zenice.

Bogati iftarski obroci sastojali su se od glavnog jela (pljeskavice i piletina, sa prilogom riže i gljiva), salate, lepine, kolača, sokova i voća.

“Zahvaljujemo se “Merhametu” Norveške na još jednoj vrijednoj donaciji koja nam je omogućila da iftarskim orbocima obradujemo još 150 postača na područku Kaknja i Zenice – kazala je direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Zenica Zijada Kliko.

Istovremeno regionalni odbor “Merhameta“ Maglaj pripremio je u svojoj Narodnoj kuhinji 150 iftara i podijelio ih postačima u naselju Novi Šeher u Maglaju.

Sredstva za pripremu tih iftara obezbijedio je „Merhamet“ Norveške.

U pripremi i podjeli iftara pomogle su članice Udruženja žena „Cicmanka“ Novi Šeher, s kojim Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj ima dugogodišnju uspješnu saradnju.

“Zahvaljujemo se „Merhametu“ Norveške na ovoj dragocjenoj donaciji, kao i Udruženju žena „Cicmanka“ Novi Šeher koje nam je uvijek pri ruci i pomaže nam u našim aktivnostima – kazala je direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanela Omerović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.