Obradovali postače: “Merhamet” Norveške obezbijedio sredstva za iftare u Ze-Do kantonu

Događaji Posljednje Vijesti

Regionalni odbor “Merhameta” Zenica pripremio je i podijelio još 170 iftara, za koje je sredstva obezbijedio “Merhamet” Norveške.

Od tih 170 iftara, 100 iftara je podijeljeno postačima u džematima u Kaknju: Dumanac, Bičer, Koprivnica, Tičiči i Ivnica, dok je 70 iftara dopremljeno za postače u džematu Gnjusi kod Zenice.

Bogati iftarski obroci sastojali su se od glavnog jela (pljeskavice i piletina, sa prilogom riže i gljiva), salate, lepine, kolača, sokova i voća.

“Zahvaljujemo se “Merhametu” Norveške na još jednoj vrijednoj donaciji koja nam je omogućila da iftarskim orbocima obradujemo još 150 postača na područku Kaknja i Zenice – kazala je direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Zenica Zijada Kliko.

Istovremeno regionalni odbor “Merhameta“ Maglaj pripremio je u svojoj Narodnoj kuhinji 150 iftara i podijelio ih postačima u naselju Novi Šeher u Maglaju.

Sredstva za pripremu tih iftara obezbijedio je „Merhamet“ Norveške.

U pripremi i podjeli iftara pomogle su članice Udruženja žena „Cicmanka“ Novi Šeher, s kojim Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj ima dugogodišnju uspješnu saradnju.

“Zahvaljujemo se „Merhametu“ Norveške na ovoj dragocjenoj donaciji, kao i Udruženju žena „Cicmanka“ Novi Šeher koje nam je uvijek pri ruci i pomaže nam u našim aktivnostima – kazala je direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanela Omerović.

Leave your vote