Oglasila se Tijana, supruga Milana Tegeltije koji je sankcionisan: Jako sam žalosna, taman sam htjela…

Tijana Tegeltija, supruga bivšeg predsjednika VSTV-a Milana Tegletija, oglasila se nakon što su SAD uvele sankcije njoj i njenom suprugu.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova SAD je zabranilo ulazak Tijani Tegeltiji u SAD.

“Jako sam žalosna. Taman sam htječa doći. Nemojte šta zamjeriti”, napisala je uz emotikone koji plaču od smijeha, slomljeno srce i srce u bojama zastave RS.

Njen muž je imao malo duži komentar.

“Potpuno je jasno da su sankcije instrument američke spoljne politike i kao takve predstavljaju spoljnu politiku SAD. Zbog toga se ne mogu komentarisati u bilo kojem drugom kontekstu, sem u kontekstu političkog pritiska strane države na unutrašnja politička dešavanja u BiH”, rekao je Milan Tegeltija nakon što su objavljene sankcije SAD-a Miloradu Dodiku, ATV-u njemu i njegovoj supruzi te Mirsadu Kukiću.

“Potpuno je nebitno na koji način su upakovane i pod kojim izgovorom su uvedene, jer se ne radi o bilo kakvom sudskom ili drugom procesu, u kojem se predočavaju argumenti niti osoba ima priliku od toga da se brani. Prema tome, nemam nikakvu potrebu da se branim, jer bi to bilo besmisleno jer kako rekoh ove sankcije nisu rezultat nekih sudskih postupaka, niti sam imao priliku da u učestvujem u bilo kakvom postupku strane države, nego su rezultat politike koja u sebi sadrži brutalni politički pritisak.

Svoj sam posao radio i radim čestito, pošteno i u skladu sa zakonom i svojim političkim ubjeđenjima, što namjeravam i da nastavim. Ako sam u ratu mogao da budem vojnik sa puškom u ruci, a imao sam svega 20-ak godina onda, sada u ovim godinama zbog RS i mog naroda mogu da izdržim bilo kakve sankcije SAD”, napisao je Tegeltija u objavi Facebooku.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova SAD (State Department) stavilo je na listu bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine, Milana Tegeltiju, njegovu suprugu Tijanu i predsjednika Pokreta demokratske akcije (PDA) i zastupnika u Parlamentarnoj skupštini, Mirsada Kukića, zbog “njihove uključenosti u značajne koruptivne aktivnosti”.

Njima je sada zabranjen ulazak u SAD.

Leave your vote

-3 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.