Ovo je Šejla (19) koju je svirepo ubio njen bivši nevjenčani suprug, Abazović poručio: “Ovo je posljednji alarm”

Šejla Bakija (19) je ubijena na Karabuškom polju u Tuzima (Crna Gora), dok je njen otac Šaban teško ranjen tokom pucanjve.

Prema dosadašnjim informacijama, na njih je pucao 28-godišnji Ilir Đokaj, koji je bio njen bivši nevjenčani suprug.

Iz policije su saopćili da je Đokaj ranije bio prijavljen zbog više krivičnih djela.

“Te da su policijski službenici u odnosu na njega preduzimali službene mjere i radnje i protiv njega je 26. avgusta 2021. godine podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici.

Prijavu je podnijela njegova bivša nevjenčana supruga Š. B. u kojoj je navela da joj je ovo lice upućivalo prijetnje napadom. Odmah po zaprimljenoj prijavi u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica na okolnosti događaja prikupljena su obavještenja od ova dva lica.

Sa navodima prijave i sadržajem izjava upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela”, navodi se u saopštenju koje prenose Vijesti.me.

Dodaje se i da je Đokaj lišen slobode zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u porodici, te da je 27. avgusta priveden nadležnom sudiji za prekršaje na dalje postupanje.

“Osim toga, protiv njega su službenici Uprave policije u prethodnom periodu podnijeli i krivične prijave. Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga on je procesuiran 2017. godine, dok je 2019. godine podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Takođe ističemo da je značajno interesovanje u odnosu na događaj od 30. septembra iskazao predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj sa kojim službenici Uprave policije ostvaruju kontinuiranu komunikaciju i saradnju”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj tražio je od Tužilaštva da se obrati i saopći ko su tužilac i sudija koji su se izjasnili da u prijavi Šejle Bakije protiv Đokaja nema elemenata krivičnog djela.

Ona je, naime, prijavila svog ubicu, ali je tužilac rekao kako “nema elemenata bića krivičnog djela”.

Kako je kazao, iz policije mu je saopšteno da je Šejla prijavila svog ubicu, te da je policija odmah po zaprimljenoj prijavi prikupila obavještenja od dvije osobe.

“Građani naše opštine, nikad nisu bili jedinstveniji u traženju pravde i osude zločina, dokazaćemo i u narednim danima jedinstvo i zajedničko djelovanje jer želimo pravdu za Šejlu.

Do konačne pravde za Šejlu, zaštitićemo naše Šejle”, kazao je Đeljošaj i zaključio da je sramota prikupljati političke poene na račun ove tragedije i “kontekst događaja koristiti za razne insunijacije i podjele”, poručio je Đeljošaj.

Nevladine organizacije Pokret za razvoj Tuzi i Centar za ženska prava pozvali su na mirni protest 3. oktobra u 12 sati.

“Tražimo od Uprave policije (UP), Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore i potpredsjednika Vlade za bezbjednost , Dritana Abazovića, pokretanje hitne istrage o ovom slučaju nasilja nad ženama, koje je završilo tragičnim gubitkom mladog života, uprkos činjenici da je nasilje prijavljivano policiji i pravosuđu.

Ovim protestom želimo da podržimo Šejlinu porodicu u potrazi za pravdom i da spriječimo da još života bude izgubljeno usled porodičnog nasilja i nasilja nad ženama”, navodi se u saopćenju.

Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, na Twitteru se oglasio povodom ovog stravičnog zločina.

Tragedija u Tuzima posljednji je alarm nadležnim institucijama sistema koje moraju pronaći mehanizme zaštite žrtava nasilja u porodici.

Stojimo čvrsto uz naše žene, majke, sestre i zajedničkim snagama moramo učiniti sve da ih zaštitimo, a počinioce privedemo pravdi.

— Dr Dritan Abazovic (@DritanAbazovic) October 3, 2021

– Tragedija u Tuzima posljednji je alarm nadležnim institucijama sistema koje moraju pronaći mehanizme zaštite žrtava nasilja u porodici. Stojimo čvrsto uz naše žene, majke, sestre i zajedničkim snagama moramo učiniti sve da ih zaštitimo, a počinioce privedemo pravdi – napisao je Abazović na Twitteru.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.