Pogledajte kako se ministrica Bisera Turković pohvalila letom helikopterom i vožnjom limuzinom, u društvu je sa Fadilom Novalićem…

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković i federalni premijer Fadil Novalić nalaze se u posjeti Kataru, gdje su, uz ostalo, razgovarali o saradnji u oblasti namjenske industrije.

Ministrica Turković objavila je snimak, kao kratki rezime posjete ovoj državi.

U delegaciji se pored Turković i Novalića nalaze i predstavnici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, te direktori nekoliko bh. kompanija iz ove oblasti.

Najveće počasti, avoni, vojska koja salutira, limuzine, džipovi i let helikopterom.

“Bh. kompanije iz oblasti namjenske industrije potpisale su u Dohi, u prisustvu zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrice vanjskih poslova Dr Bisere Turković te ministra odbrane Katara Khalid bin Mohammad Al Attiyaha, sporazume o tehničkoj saradnji sa vodećom katarskom državnom kompanijom nadležnom za ovu oblast.

Na taj način, uspostavljen je čvrst i precizan okvir za buduće proširenje kooperacije u smjeru razvoja i investicija.

Katar je otvorio svoja vrata namjenskoj industriji Bosne i Hercegovine i spreman je investirati u razvoj novih proizvodnih kapaciteta, a na bazi ranije potpisanih prvih milionskih ugovora koji su bili početak uspješne i trajne saradnje dvije države i u ovoj oblasti”, stoji u opisu objave Turković na Facebooku.

Pogledajte snimak.

https://www.facebook.com/91224126447/videos/1567475460272431

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.